Luštica Bay donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Tivta

Vozilo

Tivatska kompanija Luštica Development AD donirala je danas sanitetsko vozilo Domu zdravlja Tivat. Donacija vrijedna 21,5 hiljadu eura realizovana je u saradnji sa Opštinom Tivat, i dio je Protokola o sponzorstvu koji kompanija i Opština Tivat potpisuju svake godine a podrazumijeva finansijsku podršku kompanije u iznosu od 150 hiljada eura.

Ključeve vozila opremljenog za pružanje hitne medicinske pomoći „Dacia Lodgy Ambiance“, ispred ambulante u Radovićima direktorki Doma zdravlja Tivat Jasminki Anđelić uručio je Daren Gibson /Darren Gibson/, izvršni direktor Luštica Development.

“Ovo je još jedna prilika da Domu zdravlja Tivat dodijelimo još jedno sanitetsko vozilo, jer smo u prethodnim godinama već realizovali sličnu donaciju. Naročito je za nas važno da podržimo stanovnike Radovića i područja Krtoli, koji su naše neposredne komšije. Edukacija, sport i posebno zdravlje su zapravo osnova naše korporativne kulture i našeg programa kada su u pitanju sve naše donacije i želimo da u ovom pravcu i nastavimo našu podršku”, saopštio je Gibson.

Direktorka Doma zdravlja je istakla da je donacija vozila jedna od saradnji “u nizu” Doma zdravlja i kompanije Luštica Development.

“Ovo vozilo će nam biti od velike koristi. Poznato je koliko se broj pacijenata i zdravstvenih osiguranika povećava tokom ljetnjih mjeseci. Novo vozilo koristiće ne samo području Radovića i Krtoli već i čitavoj tivatskoj opštini”, navela je Anđelić.

Primopredaja ključeva

Izražavajući posebnu zahvalnost Luštici Development kao „kompaniji koja zaista ima posebno razumijevanje za lokalnu zajednicu“, predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević ocijenila je da se svake godine sredstva definisana Protokolom o sponzorstvu realizuju za projekte koji se smatraju najpotrebnijim stanovnicima.

Gibson i njegovi saradnici obišli su ambulantu u Radovićima u čijem opremanju je Luštica Development učestvovala prošle godine donacijom u iznosu od 15 hiljada eura. Kompanija je u 2015. godini bila kosponzor nabavke reanimobila vrijednog 28,9 hiljada eura koji je uručen Domu zdravlja Tivat a finansirala je i izgradnju sanitarnog čvora u Domu Zdravlja Tivat za osobe sa invaliditetom.

Kroz program podrške lokalnoj zajednici Luštica Development do sada je opredijelila više od million i 200 hiljada eura za podršku projektima, organizacijama i javnim ustanovama u Crnoj Gori među kojima je i nekoliko medicinskih ustanova u Boki kotorskoj.

Na tivatskom dijelu poluostrva Luštica kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay,  koji će, kao novi grad na Jadranu, ponuditi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila i gradskih kuća, sportske i druge objekte i sadržaje.

 

2 Komentari

  1. Ajde a ja mislio kupili auto a ono Dacija koju ni Adnan Muha iz Petnice nije šđio vozit. Kombi što je kupila opština Tivat davno je u Beranska sela a i ovo što reče Noname vjerovatno isto ali neće oni Daciju u Tivat će sagnjet ali da je Nissan ili ti LAND ROVER gotovo, poslije registra pravac sjever. Sjećateli se onog vica o đedu mrazu i irvasima e sa autima ti je komtra..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.