Luštica Bay donira 150 hiljada eura za lokalnu zajednicu

Najveći strani investitor u Crnoj Gori i Opština Tivat potpisali novi sporazum o finansijskoj podršci

Matijević i Gibson

Izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson i gradonačelnica Tivta prof.dr Snežana Matijević, potpisali su danas protokol o sponzorstvu za ovu godinu prema kome će kompanija, koja razvija projekat integrisane turističke destinacije Luštica Bay, obezbijediti 150 hiljada eura finansijske podrške različitim projektima, organizacijama, ustanovama i programima u Tivtu.

Luštica Development koja na 7 miliona kvadrata tivatskog dijela istoimenog poluostrva gradi 1,1 milijardu eura vrijedan novo turističko naselje Luštica Bay, svake godine izdvaja 150 hiljada eura za projekte podrške lokalnoj zajednici. Do sada su ukupne donacije te kompanije Tivtu i drugim gradovima u Crnoj Gori prešle iznos od 1,1 milion eura.

„Veliko nam je zadovoljstvo što možemo nastaviti naš program sponzostva i podrške lokalnoj zajednici. Luštica bay je fokusirana da postane centar zdravog i aktivnog stila života u Crnoj Gori i stoga su i naši sponzorski ciljevi uskađeni sa tom ambicijom. To znači da će glavni fokus našeg godišnjeg programa sponzorstva biti edukacija, kultura, zdravlje i sport. Zahvaljujući razumijevanju Opštzne, ove godine će od ukupne sume, 40.000 eura biti usmjereno direktno za razne programe koje će kandidovatu MZ Krtoli na čijoj teritoriji mi poslujemo.“- istakao je Gibson. On je istakao da je Luštoci Development veoma važno da ima dobar kontakt i odnos sa lokalnom zajednicom i gradom u kojem razvija svoju investiciju.

„Mislim da smo kroz ove programe donacija, ali i druge brojne aktuivnosti koje sprovodimo tokom čitave godine, dokazali da smo pouzdan i povjerenja vrijedan partner za zajednicu u kojoj živimo i radimo. Takav odnos nastavičemo i u narednom periodu“ – podvukao je Gibson.

Potpisanim dokumentom je definisana saradnja lokalne uprave i najvećeg stranog investitora u Crnoj Gori u vezi sa razvojem obrazovanja, kulture i sporta, podrškom razvoju energetskog, turističkog, poljoprivrednog i zdravstvenog sektora, djelatnostima koje realizuju opštinske socijalne ustanove i NVO sektor, i drugim aktivnostima.

Matijević i Gibson

Gradonačelnica Matijević pojasnila je da će 40 hiljada eura od godišnje donacije Luštice Development biti usmjereno na projekte od značaja za MZ Krtoli, a po 20 hiljada eura dobiće Košarkaški klub „Teodo“, odnosno Rukometni klub „Partizan“, dok je 15 hiljada eura namijenjeno za podršku festivalu kulture „Purgatorije“. Ostatak novca posebna komisija podijeliće lokalnim obraziovnim i zdravstvenim ustanovama, institucijama kulture, NVO-ima…

„Luštica Development izvanredan je primjer kompanije koja ima sluha za zajednicu u kojoj posluje. To dokazuje iz godine u godinu izdvajanjem velikih sredstava kojima podstiče razvoj Tivta u domenu sporta, kulture obrazovanja… Partnerski odnos koji su Opština Tivat i Luštica Development razvile, za primjer je drugim gradovima i kompanijama, a od velikog je značaja za sve građane Tivta“- zaključila je gradonačelnica Matijević.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.