Luštica Bay dobila dozvolu za izgradnju novih objekta

Lustica Bay
Lustica Bay

Kompanija „Luštica Divelopment“ AD dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju turističkih objekata faze “F” apartmanskog tipa, kao i dozvolu za izgradnju dvije saobraćajnice u kompleksu Luštica Bay, i to u okviru Detaljnog urbanističkog plana “Golf i Donji Radovići Zapad” i “Donji Radovići Centar”.

Fazom “F” predviđena je izgradnja osam objekata sa 45 stambenih jedinica.

Stambeni objekti “F”, sa prizemljem i dva sprata, gradiće se na dijelu urbanističke parcele UP 21, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Donji Radovići Centar”. Bruto površina objekata F1 do F8 varira od najniže – 339,99 do maksimalne površine od 1187,14 metara kvadratnih.

“Projekat Luštica Bay se u potpunosti razvija u skladu sa smjernicama i standardima koji su nam dati, a „Luštica Divelopment“ AD, kao privredni subjekat u Crnoj Gori, posluje u skladu sa domaćom regulativom, poštuje zakonske propise i ispunjava obaveze definisane ugovorom o dugoročnom zakupu“, saopštio je Daren Gibson, izvršni direktor „Luštica Divelopment“.

Luštica Development
Luštica Development

Kompanija je odgovorna za izgradnju kompletne infrastrukture obuhvaćene projektom Luštica Bay, do ugovorom definisanih tačaka pripajanja na javnu infrastrukturu. Kompanija zavisi od ispunjavanja obaveza svih uključenih strana vezano za izgradnju infrastrukture, uključujući i glavne saobraćajnice koje su van granica lokacije Luštica Bay. Obostrana korist ogleda se u tome što se svi aspekti Ugovora o dugoročnom zakupu ispunjavaju i njima se upravlja pravovremeno.

Darren Gibson
Darren Gibson

„Za nas, kao investitora koji razvija jedini „grinfild“ projekat u Crnoj Gori i jedan od najvećih po površini u ovom dijelu Evrope, poslovni ambijent je veoma važan i zadovoljni smo napretkom koji je u tom smislu ostvaren u Crnoj Gori. Kao što smo više puta saopštavali, naši pozitivni i partnerski odnosi sa Vladom Crne Gore i Opštinom Tivat omogućili su nam nesmetano funkcionisanje tokom razvoja projekta. U tom smislu, „Luštica Divelopment“ je ponudila pomoć u smislu realizacije nekih od potrebnih početnih radova na novom glavnom putu koji je potrebno da se izgradi do projekta Luštica Bay“ dodao je Gibson.

Luštica Bay je kreirana kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine.

Novi grad na Jadranu, raspolagaće sa 690 hekatara zemljišta, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, sedam hotela, golf teren sa potpisom Geri Plejera, kao i dvije marine i druge objekte.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.