Luštica Bay – Dan otvorenih vrata za mještane

Luštica Bay priredila Dan otvorenih vrata za mještane Radovića

Izvrsni direktor Daren Gibson pozdravlja goste
Izvrsni direktor Daren Gibson pozdravlja goste

Mještani Radovića posjetili su danas kompleks Luštica Bay, novi turistički grad u zalivu Trašte vrijedan 1,1 milijardu eura, u okviru „Dana dobrodošlice“ koji je organizovao investitor, kompanija „Luštica Development» iz Tivta.

Zvanice i zaposlene u kompaniji čije je sjedište u Radovićima pozdravio je izvršni direktor Luštica Development Darren Gibson.

„Luštica Bay izrasta u dom zdravog i aktivnog života u regionu. Međutim, da bismo bili uspješni, neophodno je da razvijemo održive zajednice, ne samo u smislu ekonomske i ekološke održivosti, već i društvene i kulturne. To znači da, dok su važni i naši značajni napori da se sačuva priroda lokacije i okruženja, kao i kvalitet mora, tako su važni i naši napori za izgradnju društveno povezane zajednice koja se dobro odnosi prema susjedima. Tako nam je važno da njegujemo međusobne dobrosusjedske odnose sa Radovićima kao našim najbližim komšijama. U tom smislu, i današnji dan dobrodošlice se sastoji u davanju mogućnosti mještanima da vide i čuju o napretku projekta ali i o planovima u narednih nekoliko mjeseci“- rekao je Gibson.

Informacije o napretku i razvoju projekta mještanima je prenio Omar Farid, direktor planiranja i razvoja u Luštica Development.

Mjestani Radovica u Lustica Bay-u
Mjestani Radovica u Lustica Bay-u

„Veoma smo ponosni što možemo da kažemo da je naša vizija sa uspjehom implementirana u okviru prve faze razvoja projekta. Prvih deset zgrada sa 70 stanova je predato vlasnicima, a radovi u marini vidno napreduju. Zemljani radovi za sljedećih 16 zgrada sa 90 stambenih jedinica su u toku i uskoro će početi gradnja ovih objekata. Očekujemo da ovi objekti budu završeni u 2017. godini, kao i prvi hotel, a takođe i marina sa 176 vezova.“ – kazao je Farid.

Luštica Bay se gradi na poluostrvu Luštica, na jednom od najljepših dijelova crnogorske obale, a investitori obog ukupno 1,1 milijardu eura vrijednog projekta, polažu veliku pažnju na očuvanje prirodne sredine, ekološku dimenziju projekta i njegovu usklađenost sa lokalnim arhitekturom i ambijentalnim nasljeđem. Ovaj novi turistički centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i drugi prateći objekti. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine.

Omar Farid o napretku projekta
Omar Farid o napretku projekta

Iz „Luštice Development“ su juče saopštili da su posvećeni saradnji sa lokalnom zajednicom, pa je ta kompanija do sada je uložila više od 600.000 eura u razne projekte podrške lokalnoj zajednici, sponzorišući mlade sportiste, sportske klubove, umjetnike, kulturne manifestacije i nevladine organizacije i javne ustanove.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.