15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay u Beogradu – dogodine otvaraju marinu i prvi hotel

Lustica Bay

Luštica Bay, jedinstveni novo turističko naselje na Crnogorskom primorju koji već tri i po godine gradi kompanija Luštica Development na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, predstavljen je juče u Beogradu.

Novi rizort na Jadranu zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i švajcarske kompanije Oraskom Development Holding. Vrijednost projekta je procijenjena na 1,1 milijardu eura što ga čini najvećom investicijom u ovom dijelu Evrope.

„Završavamo prvu fazu gradnje i tokom sljedeće godine nas očekuje veliko otvaranje Luštica Bay marine i naselja i prvog hotela. Značajno je da ćemo sljedeće godine početi izgradnju kjučnog dijela kompleksa – Luštica Bay Central, odnosno gradskog jezgra koji će ponuditi najveću koncentraciju komercijalnih i administrativnih sadržaja. Ovo je cjenovno veoma konkurentan dio kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gdje cijenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu će cjenovna politika parirati regionalnom nivou cijena nekretnina, sa stanovima u ponudi počev od 120.000 eura. Samim tim, očekujemo povećano interesovanje klijenata iz regiona za život u Luštica Bay-u. Trenutno imamo klijente iz 32 države, a veliki procenat dolazi iz Srbije“ -saopštila je Dragana Bećirović, PR savjetnik Luštica Bay.

Rezidencijalni kompleks nalik odmaralištu koje nudi mogućnost povremenog boravka i života za stalno, prvih 70 vlasnika nekretnina dobio je 2015 godine, a ove godine se useljava novih 88 vlasnika sa porodicama. U kompleksu koji će, kada bude završen, biti dvije marine, golf teren sa 18 rupa, više od hiljadu stanova, 500 kuća i vila, sljedeće godine će biti otvoren prvi od planiranih sedam hotela – „The ChediČedi Luštica Bay“, čija gradnja je počela u aprilu. U Luštica Bay-u je već izgrađeno Marina naselje sa 26 zgrada sa ukupno 160 stambenih jedinica, marina sa kapacitetom 176 vezova, a grade se prve vile i gradske kuće.

Inače, u tom kompleksu će samo oko deset odsto od ukupnih 690 hektara površine podleći razvoju, a preostalih 90 odsto će ostati netaknuta priroda. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja. Luštica Bay će svojim stanovnicima moći da ponudi najbolje uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu autentične.

„Želja nam je da za stanovnike Luštice Bay, grada koji će disati 365 dana u godini, kreiramo okruženje za zdrav aktivan život naših stanovnika koji žele da pronađu dom daleko od gužve, da uživaju u kristalno čistom moru, partiji golfa uz pogled na more i planine sa svakim zamahom, pješačenju ili jednostavno uživaju u slobodnom vremenu sa porodicom. Ako čeznete za Toskanom ili francuskim jugom, ali vam je preskupo, onda je Luštica Bay Central pravo mjesto za deluks život u prirodi“  – dodala je Bećirović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije