Luka Kotor – Velika vježba spašavanja

Photo: S. Luković
Photo: S. Luković

Redovna velika godišnja vježba spašavanja i intervencije u spriječavanju zagađenja mora sa broda, održaće se sutra, ponedjeljak 30.marta u 11 sati u Luci Kotor. Ovaj događaj organizuje se u cilju provjere kompletnog lanca za spašavanje i ekološke intervencije, pred početak glavne nautičke sezone u najprometnijoj crnogorskoj pomorskoj luci u kojoj se ove godine očekuje preko 400 uplovljavanja kruzera.

Vježbovni scenario podrazumijeva gašenje požara na brodu, evakuaciju povrijeđenih, sprijačavanja izlivanja nafte iz oštećenog broda u more, kao i sanaciju eventualnog izliva zauljenih tečnosti u more.

Osim službi preduzeća „Luka Kotor“ a.d., u vježbi će učestvovati Sluba zaštite i spašavanja Kotor, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Bogoljub Brezić“ iz Perasta, Hitna pomoć, Lučka kapetanija Kotor, Uprava pomorske sigurnosti i Mornarica Vojske Crne Gore sa više plovila.

Zvanično, nautička sezona u Luci Kotor počinje 2. aprila, a otvoriće će je dolazak broda FTI Berlin, dužine 140 metra.

 

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.