Luka Kotor treća najprometnija destinacija za kruzere na Jadranu

Očekuju 10 odsto više putnika i 16 odsto više brodova

kruzer OCEANA u Boki
kruzer OCEANA u Boki

Luka Kotor ove će godine ostvariti 10 odsto veći broj putnika i 16 odsto veći broj dolazaka brodova na kružnim turidstilčkim putovanjima nego lani – saopšteno je danas iz menadžmenta preduzeća “Luka Kotor”.

Naglašava se da od 2013. publikacija “Adriatic Sea Tourism Report” obezbjeđuje godišnji dokument posvećen kompletnoj analizi pomorskog saobraćaja u Jadranskom moru, koji tretira kako kretanje plovila tako i broj putnika koji posjećuju ovu regiju.

Na osnovu statističkih podataka objavljeno je da će jadransku regiju u 2016.godini posjetiti više od 4,9 miliona kruzing turista što je 3,9% više u odnosu na prethodnu godinu i biće ostvareno 3.460 dolazaka brodova što je 8,3% više nego 2015.godine.

Iako će zabilježiti pad od oko 2 odsto u prometu putnika, Venecija je i dalje najpopularnija destinacija kruzera na Jadranu sa očekivanih 1,55 miliona putnika i 529 dolazaka brodova. Slijedi Dubrovnik sa 880.000 putnika (8,3% više od 2015)  i 629 dolazaka kruzera (4,3% više nego 2015.).

Kotor se nalazi na trećoj poziciji najpopularnijih kruzing destinacija Jadrana sa očekivanih 491.632 putnika (9,6% više nego 2015.) i ukupno 478 dolazaka brodova što je 16,3% više nego lani.

CARNIVAL VISTA u Kotoru
CARNIVAL VISTA u Kotoru

“Nastavljajući aktivnosti na povećanju prometa i unapredjenju kvaliteta pružanja usluga, “Luka Kotor” dosljedno potvrđuje opredijeljenost promovisanja Kotora i cijele Crne Gore kao jedinstvene destinacije u Mediteranu.”- saošteno je iz te državne firme koja upravlja lukom podno zidina Starog grada.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.