17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor i Royal Carribean Cruises – Potpisali Memorandum o strateškoj saradnji

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Luka Kotor i kompanija Royal Carribean Cruises potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim se ističe namjera ovih kompanija za strateškom saradnjom u Crnoj Gori.

“Royal Carribean Cruises, kao vodeća međunarodna kompanija za kružna putovanja, i Luka Kotor koja je ostvarila značajne poslovne rezultate i doprinijela afirmaciji Kotora i Crne Gore, definisali su osnovne principe i opšte uslove saradnje sa ciljem da Luka Kotor zadrži i unaprijedi status Best expirience destination i Higly recommended destination“ – navodi se u saopštenju Luke Kotor A.D.

Ove dvije kompanije namjeravaju da dugoročno sarađuju na unapređenju infrastrukture, s ciljem povećanja kapaciteta za prijem megakruzera. Ovo podrazumijeva rekonstrukciju operativne obale i postojećih vezova, te izgradnju novih kapaciteta za prijem kruzera.

Potpisnici Memoranduma ističu da će projekti početi da se realizuju krajem ove i početkom naredne godine, a kapitalna ulaganja, dodaju, doprinijeće poboljšanju turističke ponude i povećanju atraktivnost Kotora i Crne Gore kao destinacije.

“Realizacijom će se dugoročno obezbijediti pozitivan trend rasta broja dolazaka putnika, unaprijediti obim i kvalitet servisa za kruzing brodove i turiste i stvoriti osnova za trajan održivi razvoj turističke destinacije. Strateško partnerstvo će za rezultat imati i znane efekte na ekonomiju grada i države Crne Gore“ – zaključuje se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije