Luka Kotor – kao ključni resurs grada u fokusu interesovanja svih političkih subjekata

Luka Kotor - foto Boka News
Luka Kotor – foto Boka News

Povodom medijskih navoda u kojima su u proteklih mjesec dana u više navrata dovođeni u kontekst izbor i rad uprave, Luka Kotor A.D., Odbor direktora ocijenio je neophodnim da iznese svoj strav putem zvaničnog saopštenja kojeg integralno prenosimo.

„Činjenica je da su predizborne aktivnosti u opštini Kotor, već puna tri mjeseca u punom jeku, te da je Luka Kotor A.D., kao jedan od ključnih resursa grada, samim tim u fokusu interesovanja svih političkih subjekata, koji kroz razne modele spasa luke Kotor i grada, pokušavaju obezbijediti što bolji izborni rezultat.

Imajući u vidu navedenu činjenicu, u obavezi smo da kao organ upravljanja ovim privrednim društvom na odgovoran i profesionalan način spriječimo manipulacije i informišemo javnost o poslovnim rezultatima i planovima za naredni period.

Odbor direktora u sastavu Stanislava Subotić, Dejan Uskoković, Goran Grbović – predstavnici Opštine Kotor, Jovo Bećir predstavnik PIO Fonda i Radomir Rudanović  predstavnik manjinskih akcionara izabran je na skupštini akcionara održanoj dana 2. avgusta 2016.godine.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen Izvještaj o poslovanju za 2015.godine, Izvještaj revizora za 2015.godine, izabran revizor za 2016.godinu, te donesene odluke o raspodjeli dobiti, prestanku mandata Odboru direktora u starom sazivu i imenovanju novog Odbora direktora. Kao i u dosadašnjem periodu, nadležni državni organi vršili su redovni i vanredni nadzor nad poslovanjem Luke Kotor, a izvještaji pokazuju da kompanija posluje u skladu sa zakonom, što je svrstalo i u ovoj godini na tzv. bijelu listu Poreske uprave. Rezultati kompanije najbolje govore o odnosu uprave u sprovođenju zacrtanih strateških ciljeva, dok se odnos zaposlenih ogleda u uspješnim poslovnim rezultatima, o čemu se javnost redovno informiše.

U narednom periodu, osnovni zadatak menadžmenta Luka Kotor A.D. je nastavak preduzimanja svih neophodnih aktivnosti u cilju stvaranja uslova za dobijanje dugoročne koncesije.

Pri tom neophodno je uzeti u obzir nespornu potrebu proširenja koncesionog područja u djelovima kotorskog i risanskog zaliva kao i proširenja broja sidrišta na lokacijama za koje postoje zakonske pretpostavke za njihovu valorizaciju.

Luka Kotor
Luka Kotor – foto Boka News

Cilj je i nastavak započetih projekata na proširenju i osavremenjivanju infrastrukture, kao i realizacija projekata u cilju poboljšanja postojećih i pružanja novih usluga i servisa klijentima.

Definisana je strategija na proširenje djelatnosti kroz pružanje novih vrsta usluga u skladu sa savremenim trendovima i potrebama poslovanja kroz partnerstvo sa renomiranim međunarodnim kompanijama, a sve u cilju osavremenjivanja postojećih djelatnosti kroz uvođenje novih savremenih tehnologija u lučkim djelatnostima.

Grad Kotor je prepoznat kao kruzing destinacija, jedna od onih u svijetu, koja je zbog svjih prirodnih i kulturnih bogatstava uvrštena u svjetsku kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO –a, a Luka Kotor ostaće jedan od bitnih pokretača razvoja opštine Kotor i regiona kroz otvaranje novih radnih mijesta, afirmaciju preduzetništva i razvoja srednjih i malih preduzeća. Menadžment i zaposleni će i dalje dosledno sprovoditi definisanu strategiju razvoja društva uz poštovanje zakonskih okvira i biti na raspolaganju svim poslovnim partnerima u davanju podrške za izmjenu zakonskih rješenja, a sve u cilju stvaranja boljeg privrednog ambijenta i ostvarivanju boljih ukupnih rezultata, na dobrobit građanja Kotora i Crne Gore.

Luka Kotor
Luka Kotor

Kao i do sada, ostajemo transparentni i otvoreni za sva pitanja, sugestije i ideje koje se tiču poslovanja kompanije, a koje bi mogle unaprijediti poslovni ambijent i rezultate poslovanja Luka Kotor A.D. Kotor.

Transparentnost našeg poslovanja predstavlja jedan od prioritetnih modela donošenja poslovnih odluka i realizacije zacrtanih poslovnih ciljeva, te će s toga blagovremeno informisanje javnosti o svim dešavanjima biti dostupno kako kroz saopštenja objavljena na web sajtu kompanije, tako i u direktom obraćanju od strane ovlašćenih predstavnika menadžmenta” – kaže se  u saopštenju Odbora direktora “Luke Kotor”.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.