15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Kotor dobiti od 936.293 eura

Luka Kotor – Foto Ivka Janković

Redovna skupština akcionara privrednog društva „Luka Kotor“ A.D. Kotor zakazana za 27.06 2017.godine nije održana zbog nedostatka kvoruma za rad i odlučivanje, nastalog usled nedolaska predstavnika Opštine Kotor, kao većinskog vlasnika Društva.

Pitanja i teme koje su trebale biti razmatrane na navedenoj sjednici po utvrđenom Dnevnom redu, činile su razmatranje i usvajanje finansijkih iskaza i Izvještaja o poslovanju za period 01.01-31.12 2016.godine sa Izvještajem o reviziji za isti period. Donošenje odluke o raspodjeli dobiti, izbor revizora za 2017.godinu, izmjene i dopune Statuta društva, odluke o kreditnom zaduženju Društva za potrebe nabavke i ugradnje sistema za privez mega kruzera, te izbor članova Odbora direktora.

Navedene teme i predlozi odluka biće razmatrani na ponovljenoj Redovnoj skupštini akcionara „Luka Kotor“ A.D. Kotor, koju će Odbor diektora zakazati u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima i Statutom.

Izvještajni period, kao i prvih 6 mjeseci tekuće godine karakteriše uspješan pozitivan poslovni rezultat kompanije nastao kao posljedica predanog rada svih zaposlenih i uvođenja mjera od strane Odbora direktora koje su dovele do značajnog smanjenja poslovnih rashoda, kao i povećanja prihoda od postojećih i uvođenja novih djelatnosti privrednog društva i povezanih kompanija. U tekućoj godini  zalaganjem i dobrom međusobnom saradnjom  izvršnog menađžmenta,  Odbora direktora,  resornog ministarstva i nadležnih institucija   stvroreni su uslovi za realizaciju strateških projekata, bitnih za dalji razvoj kompanije.

Kompanija je 2016. godinu završila poslovnim rezultatom  koji se iskazuje iznosom  neto dobiti od 936.293,00 eura, što pored svih problema koji su pratili poslovanje kompanije predstavlja realizaciju planiranog. U prvih 6 mjeseci 2017.godine,  nastavljen je pozitivan trend i evidentan rast  prihoda za oko 2%  u odnosu na isti period prethodne godine.

Podaci poslovnog rezultata kompanije su, pored navedenog, i rezultat uspješnog pozicioniranja kompanije na tržištu kruzinga, kroz zalaganje i kroz učešće u radu tijela Međunarodnih organizacija  i promocijom na sajmovima.

Stoga je grad Kotor, a samim tim i država Crne Gora prepoznata  kao visoko pozicionirana  kruzing destinacija na svjetskoj mapi.

Najčitanije