16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Luča” za 22 učenika, đak generacije Petar Brinić

Lučonoše u OŠ "Drago Milović"
Lučonoše u OŠ “Drago Milović”

Prigodnom svečanošću u amfiteatru škole kojoj su prisusvovali polumaturanti, nastavnici i roditelji djece, tivatska OŠ „Drago Milović“ danas je ispratila najbolje svoje svršene učenike devetog razreda.

Direktorica škole profesorica Ružica Lazarević, uručila je diplome „Luča“ za 22 učenika koji su osnovno obrazovanje završili sa svim peticama iz svih predmeta tokom devetogodišnjeg školovanja.

Nosioci „Luče“ su Petar Brinić, Nikoleta Mršulja, Kristina Jevrić, Aleksandar Lazinica, Tatjana Kovač, Rezeda Valejeva, Valentina Marinović, Tatjana Goranović, Matea Ivović, Sara Vukojević, Julija Petrović, Lana Vukmirović, Borjana Obrenović, Petar Joković , Ana Marija Stipanić, Ognjen Kilibarda, Vuk Đaković, Sara Peričić, Darko Vukasović, Staša Samardžić, Balša Stevović i Katarina Ciko. Njima su uz diplome, kao nagrade pripale i knjige, a knjigama je uprava škole nagradila i 15 svršenih osnovaca- odlikaša: Moniku Radović, Jelenu Bujenović, Isidoru Aksentijević, Maju Angirević, Anastasiju Kovačević, Mateja Knezovića, Daliju Mikulandru, Zlatka Imamovića, Matrinu Garbin, Inge Griner, Luku Petranovića, Katarinu Ognjenović, Danila Ševaljevića, Jovanu Popović i Anu Kurtin.

Inače, za đaka generacije proglašen je Petar Brinić iz IX3 razreda.

Direktorica Lazarevic i đak generacije Petar Brinić
Direktorica Lazarevic i đak generacije Petar Brinić

“Niko na svijetu nije mudriji od čovjeka koji zna. Što mudrija glava, to lakše ledjima. Ono što čovjek nauči voda ne može odnijeti niti vatra spaliti, škola njeguje duhovnu i fizičku ljepotu, pomaže procesu odrastanja i selekciji lavirinta želja prema onome što se zove ličnost.Ne učimo za školu, nego za sebe i za svoj kvalitetniji život.”- poručila je lučonošama i odlikašima direktrorica Lazerević poželjevši ovoj generaciji tivatskih polumaturanata uspjeh u nastavku školovanja.

U ime Opštine, lučonošama je čestitala sekretarka za društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, a nakon svečanosti održan je donatorski koktel na kome su sakupljana sredstva za renoviranje kabineta hemije,koji je zbog pucanja cijevi poplavljen i neuslovan za izvođenje nastave.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije