20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Lubarda kao inspiracija srednjoškolcima u Boki

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Pripreme za realizaciju izložbe „Lubarda kao inspiracija“ u kojem, učestvuju učenici od 14 -18 godina, iz četiri srednje škole iz Crne Gore, sve su inteziniji.

Na likovnom konkursu „Lubarda kao inspiracija“ učestvovaće učenici Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta, Srednje likovne škole „Petar Lubarda” sa Cetinja, Gimnazije “Stojan Cerović” iz Nikšića i Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog.

Radovi će biti prikazani na izložbi 13. februara u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu. Sa predstavnicima kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro dogovoreni su detalji ovog programa.

Lubarda kao inspiracija
Lubarda kao inspiracija

Dva aktuelna programa koje pripremaju u Fondaciji „Petar Lubarda“ čije je sjedište u Herceg Novom su projekat „110-godišnjica rođenja Petra Lubarde“ u partnerstvu sa Ministarstvom kulture, Minstarstvom prosvjete i Narodnim muzejom Crne Gore. Ovaj program kandidovan je za kalendar proslava UNESCO-a za 2017.godinu.

Osim proslave projektom su predviđene izložbe Lubardinih djela iz muzejskih fondova Crne Gore, Srbije i Мakedonije. Fondacija i dalje radi na obnovi veza sa zemljama gdje je Lubarda dobijao prestižne nagrade, sa idejom da i u njima oživi sjećanje na velikog umjetnika koji se u jednom periodu školovao u Herceg Novom a potom bio među inicijatorima i direktorima hercegnovske Umjetničke škole.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije