17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

LP: Privatizacija Luke bila bi završni udarac Kotoru

Kotor Luka
Kotor Luka

U ime Liberalne partije, poslanik Andrija Popović, ponovo će pokrenuti u Skupštini Crne Gore pitanje privatizacije i dodjele dugoročne koncesije za Luku Kotor.

Kako je najavljeno iz Liberalne partije on će od ministra saobraćaja i pomorstva, Brajovića, tražiti odgovor kada se očekuje donošenje Odluke Vlade Crne Gore o dodjeli, produženja koncesije za područije i djelatnosti “Luci Kotor” A.D. koja ističe 17. maja 2015. godine, te kada će se Vlada odrediti prema Zaključku Skupštine Opštine Kotor od 12. jula 2013. godine u kojem se zahtijeva dodjela priroritetne dugoročne koncesije za područije i djelatnosti Luke Kotor u dosadašnjem obimu.

Poslanik Popović navodi i da je kotorska javnost veoma uznemirena ovakvim stanjem. Nakon privatizcije i preseljenja Jugopetrola iz Kotora i gotovo potpunog sloma nekadašnje kotorske privrede, privatizacija Luke je neprihvatljiva i značila bi završni udarac Kotoru kao kulturnoj prijestonici.

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Značaj Luke Kotor nemjerljiv je kako u nautičkom i tursitičkom tako i istorijskom i kulturnom smislu.

Luka Kotor je temeljni dio grada Kotora koje ga čini konkurentnim mjestom na Mediteranu, te je neophodno obezbijediti većinsko učešće države u vlasničkoj strukturi Luke Kotor, stoji nu zvaničnom saopštenju PR služba Liberalne partije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije