15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

LP: Kotor da dobije CB

Kotor noću - foto Zoran Nikolić
Kotor noću – foto Zoran Nikolić

Sve učestalija, a nerazjašnjena ubistva i uništavanje materijalne imovine izazivaju opravdanu uznemirenost Kotorana, saopšteno je iz Liberalne partije i ocijenjeno da su stvoreni uslovi da kotorsko Odeljenje bezbjednosti preraste u Centar bezbjednosti Kotor.

 Opštinski odbor LP Kotor na sjednici je razmatrao bezbjednosnu situaciju u Kotoru.

“Sve učestalija a nerazjašnjena ubistva kao i uništavanje materijalne imovine izazvalo je opravdanu uznemirenost građana. Kotorski liberali ocjenjuju da su, u cilju sigurnosti građana i zaštite njihove imovine, stvoreni uslovi da kotorsko Odeljenje bezbjednosti preraste u Centar bezbjednosti Kotor”, saopšteno je iz te partije.

Kako navode, Kotor kao centar turizma i domaćin svjetskih kruzera, ali i grad prepoznat po mirnom, mediteranskom duhu njegovih građana, ne smije dozvoliti da se takva situacija produbljuje.

“Grad pod opsadom, vatreni obračuni na svakom mjestu i u svako doba dana nijesu nešto što pripada našem gradu. Takva situacija nedopustiva je i naša je dužnost da se borimo protiv toga”, saopšteno je iz LP.

Liberali će, kako je saopšteno, pokrenuti inicijativu kod ministra unutrašnjih poslova da predloži Vladi donošenje Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji unutrašnjih poslova.

“Kako bi Kotor dobio Centar bezbjednosti, čime bi se dodatno i snažnije obezbijedila sigurnost građana i njihove imovine i pokušalo povjerenje u organe bezbjednosti. Kotorski liberali insistiraće na što hitnijem rješavanju ovog problema kroz predložene mjere”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije