10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

LP: Ispitati posao sa pilotažom

Pilotski čamac Luke Kotor

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva svojim Rješenjem omogućilo je privatnom društvu “Boka pilot & tug services” iz Herceg Novog da na štetu “Luke Kotor” vrši poslove pilotaže u Bokokotorskom zalivu, poručuju iz Liberalne partije dodajući da sumnjaju da tom poslu ima elemenata korupcije.

“Ukidanjem Rješenja kojim je odobreno vršenje poslova pilotaže privatnom društvu stvorili su se uslovi da se u Upravnom postupku poništi predmetno Rješenje, a “Luka Kotor” AD Kotor obešteti za izgubljenu dobit od oko milion eura koju bi ostvarila, a koju je bespravno pripala privatnom društvu”, kazao je Predsjednik OO LP Kotor i odbornik u SO Kotor Vido Drašković,.

Drašković pita, ima li koruptivnih elemenata u tom poslu.

“Poništenjem Rješenja o dodjeli vršenja politaže privatnom društvu “Luka Kotor” AD Kotor jedina ispunjava uslove iz tendera kojeg je raspisala Lučka uprava za dodjelu petogodišnje koncesije za vršenje poslova pilotaže kroz Bokokotorski zaliv. Na menadžerstvu je da pokrene postupak poništenja Rješenja o dodjeli poslova pilotaže i obeštećenja „Luke Kotor”, navodi Drašković.

On kaže da će se realizacijom projekta za poboljšanje sigurnosti boravka kruzera u zaliv, kao i smanjenja štetnih utica na životnu sredinu stvoriti realne šanse za dobijanje dugoročne koncesije “Luci Kotor”.

Luka Kotor – foto Klaudio Katelan

“Kako je “Luka Kotor” vlasnik lučkog terminala i lučke suprastrukture, a nakon poništenja Rješenja o dodjeli poslova pilotaže privatnom društvu jedina ispunjava uslove iz tendera o dodjeli petogodišnje koncesije za vršenje pilotaže obezbijedila je povoljne uslove za dobijanje dugoročne koncesije na operativni dio obale. Kako je Opština Kotor većinski vlasnik “Luke Kotor” AD Kotor to je na lokalnoj vlasti da zaštiti interes luke a samim tim i interes opštine”, zaključio je Drašković.

 

Najčitanije