Loše vrijeme ometa sanaciju puta Budva – Cetinje

Odron Budva – Cetinje

Put od Cetinja do Budve zbog odrona već sedmicu zatvoren je saobraćaj. Zbog jake kiše i guste magle radnici su danas samo nekoliko sati radili na sanaciji puta istakli su iz Direkcije za saobraćaj, naglasivši da će put sigurno biti prohodan za praznike.

“Sutra startujemo sa izradom potpornog zida kao drugu fazu, očekujemo da bi za 15 dana ti radovi bili završeni. Što se nas tiče mogli bi za par dana pustiti saobraćaj. Mi očekujemo saobraćajnog inspektora da procijeni da li su dosadašnji radovi garant da se puste radovi jednom trakom naizmijenično”, kazao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj za TVCG.

Rekonstrukcija puta, kako je bilo planirano, trebalo je da bude završena krajem novembra, pa su u opštini Budva nezadovoljni dinamikom radova.Plaše se da bi se sve to moglo odraziti i na dolazak turista za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

“Ja se nadam da će se naći neko rješenje što je prije moguće.Mi ćemo se potruditi da goste koji dolaze u Budvu. Sa ljudima iz Turističke organizacije uputimo da dođu alternativnim putevima kroz Sozinu ili Bara”, rekao je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

U Direkciji za saobraćaj se nadaju da do toga ipak neće doći.

“Ono što je izvjesno da ćemo mi završiti te radove bez obzira na vremenske prilike i da će put biti potpuno prohodan za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika”, istakao je Kokić.

A vremenske prilike ipak neće ići na ruku radovima na otvorenom smatraju u Hidrometeorološkom zavodu.

“I narednih dana biće padavina koje će biti slabog do umjerenog inteziteta ali će doći do topljenja sniježnog pokrivača jer se narednih dana očekuje porast temperature vazduha i južni vjetar što će usloviti topljenje sniježnog prekrivača što će usloviti i porast vodostaja”, rekla je Daliborka Gojković Bajčeta iz HMZ.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.