10 C
Kotor

Slušaj online radio

“Lori” potonula nakon požara

Foto dubrovniknet.hr

Dvojica neimenovanih državljana Crne Gore, članova posade luksuzne italijanske jahte “Lori” nisu povrijeđena u incidentu koji se sa tim brodom desio u noći između utorka i srijede u Hrvatskoj.

Naime, sinoć oko 1.30 sati ujutro u mašinskom prostoru 21 -metarskoj jahti “Lory” koja je bila usidrena u uvali Kobaš na jugoistočnom dijelu poluostrva Pelješac, izbio je požar. Četvoro putnika jahte – austrijskih državljana, tada  prema navodima hrvatske policije nisu bili na brodu već su se nalazili na kopnu, u jednom od restorana na Pelješcu.

Kapetan (28) i mornar (29) iz Crne Gore su pokušali ugasiti vatru u strojarnici jahte protivpožarnim aparatima, a kada u tome nisu uspjeli, skiper je “Lori”  uspio izvući iz uvale i odmaknuti od drugih jahti koje su bile na vezu ili usidrene u Kobašu, kako se požar ne bi prenio na njih, ali  gustu šumu koja okružuje tu uvalu.

U gašenje zapaljene jahte uključili su se lokalni vatrogasci iz Stona i Dubrovnika, ako i predstavnici Lučke kapetanije Dubrovnik. Požar je stavljen pod kontrlu oko 7 sati ujutro, ali je “Lori” neposredno nakon toga od pretrpljenih oštečenja trupa, potonula ispred uvale Kobaš. Hrvatske vlasti pokrenule su istragu o uzrocima ove pomorske nesreće, kao i sanaciju eventualnog zagađenja od požara i potonuća jahte.

                                                                                              .

Izvor:S.L

Najčitanije