Lokalna uprava u Tivtu podržava maslinare

Maslinjak
Maslinjak

Sekretarijat za ekonomski razvoji i preduzetništvo Opštine Tivat u saradnji sa Maslinarskim društvom “Boka” sa Radanovića, a u skladu sa Programom podsticajnih mjera u poljoprivredi za 2016.godinu, nabavio je novu opremu za  tivatske maslinare čiji su posjedi upisani u Registar maslinjaka, odnosno Evidenciju maslinjaka koje vodi lokalna uprava.

“Ukupno 26 maslinara koji su upisani u Evidenciju maslinjaka zaključno sa 2015.godinom, bez nadoknade dobiće posudu za maslinovo ulje tip Jolly 18/10, zapremine 30 litara, sa slavinom od inoxa, kao i mrežu za berbu masline tipa Puglieze dimenzija 5x8m.

Maslina
Maslina

Cilj ove akcije je razvoj maslinarstva, kroz uvođenje novih tehnologija i poboljšanje higijensko tehničkih uslova za branje i čuvanje maslina, odnosno ulja.”- saopšteno je juče iz Opštine Tivat uz napomenu da će maslinari naknadno biti obavješteni o vremenu preuziomanja donirane opreme.

Ukupna vrijednost te opreme, inače,  iznosi 3,510 eura

 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.