13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Lokalna uprava Tivta objavila plan javnih nabavki, opet će kupovati službene automobile

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Opština Tivat ove će godine za robu, usluge i  radove potrošiti ukupno 7.769.400 eura – stoji u Planu javnih nabavki lokalne uprave za 2018. a koji je objavljen na sajtu Uprave za javne nabavke Crne Gore.

Od toga će za usluge biti potrošeno 169.200 eura, za radove 7.153.00 eura, dok će nabavka raznih roba gradsku kasu koštati 447.200 eura.

Najviše novca kada su robe u pitanju, lokalna uprava će potrošiti za kupovinu novog i za sada još zvanično neodređenog biljnog sadnog materijala kojim će zamijeniti od surlaša uništene velike palme vrsta kanarska datua na zelenim površinama na gradskoj rivi i šetalištu Pine. Za to je u budžetu predviđen iznos od 100 hiljada eura dok će 60 hiljada eura biti izdvojeno za kupovinu specijalnog malog navalnog vatrogasnog vozila za opštinsku Službu zaštite i spašavanja. Lokalna uprava i ove godine planira da obnovi sopstveni vozni park, pa je u Planu javnih nabavki predviđen iznos od 30 hiljada eura za kupovinu dva nova službena automobila. Zanimljivo je da lokalna uprava planira da ove godine potroši čak 10 hiljada eura za nabavku sobnog dekorativnog bilja kojim  gradski činovnici i funkcioneri  ukrasiti svoje radne prostorije.

Što se radova tiče, najviše novca – čak 3,2 miliona eura opredijeljeno je za drugu fazu izgradnje MR1 pristupne saobraćajnice kompleksu Luštica Bay u Krtolima. Predviđeno je da se tender za te radove raspiše do kraja ovog mjeseca, iako još nije gotova ni gradnja prve faze te saobraćajnice koju je  izvođač, firma „Toškovići“ iz Podgorice, prema ranijim najavama iz lokalne uprave, trebala da završi još krajem novembra prople godine. Za još jedan projekat koji lokalna uprava već dugo obećava a nikako da započne graditi – lungo mare pješačku stazu i uređenje obale na Belanima, predviđen je iznos od 1,1 miliona, dok su u Plan javnih nabavki uvršteni i projekti gradnje novih raskrsnica – kružnih tokova na Jadranskoj magistrali. Prvi kružni tok kod stare zgrade Opštine na lazu u centar grada koštaće 450 hiljada eura a planirano je da se za to tender raspiše tek u aprilu, što znači da se sa tom hitnom  mjerom unapređenja protoka saobraćaja na magistrali kroz Tivat, neće stiči na vrijeme za ovu turističku sezonu, kao ni sa 450 hilhada eura gradnjom drugog kružnog toka kod „Samcommerca“ u Kukuljini za koji je raspisivanje tendera planirano tek u junu.

Opština Tivat

Opština planira da u izgradnju kanalizacione mreže ove godine uloži samo 150 hiljada eura, 200 hiljada eura koštaće nastavak izgradnje saobraćajnice u Cavovcu, dok je 300 hiljada eura planirano za izgradnju nove saobraćajnice na Gornjem Seljanovu, koliko i za izgradnju još jednog objekta kojeg opštinari već duže vrijeme obećavaju Tivćanima – Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama. Isti iznos planiran je i za projekat izgradnje sportskih terena u Donjoj Lastvi.

Opština i ove godine planira da sredstva poreskih obveznika Tivta troši na projekte koji se moraju finansirati iz državnog budžeta, pa je tako ukupno 90 hiljada eura planirano za popravak krova zgrade Osnovne škole „Branko Brinič“ u Radovićima, odnosno zamjenu bravarije  na zgradi Mješovite srednje škole „Mladost“ u Tivtu. To je inače, direktna obaveza Ministarstva prosvjete koje već godinama skoro i da ništa ne ulaže u tivatske škole.

Izvor:S.L

Najčitanije