Lokalna uprava nastavlja sa ulaganjem u opremanje Komunalnog preduzeća Tivat

Kupili mini-smećaru i autopodizač, uskoro još tri nova komunalna vozila

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Opština Tivt sklopila je ugovor sa tivatskom firmom „Ben Kov“ o isporuci nove male smećare za potrebe ovdašnjeg Komunalnog preduzeća.

„Ben Kov“ je bio jedini ponuđač na tenderu za kupovinu novog autosmećara kapaciteta 5 kubika, a vrijednost tog vozila marke „Iveco Daily“ sa specijalnom nadgradnjom srbijanske firme „Sekom“, je 49.880 eura sa PDV-om. Novo vozilo svojim dimenzijama i tehničkim karakteristikama , pogodno je za rad u uskim i zakrčenim  ulicama visočijih gradskih zona, pa će njegovom nabavkom JKP Tivat značajno povećati površinu područja sa kojeg se obavlja redovan odvoz komunalnog otpada.

Nova mini smećara
Nova mini smećara

Inače, tokom ove godine Opština Tivat će za potrebe Komunalnog preduzeća nabaviti još jedan novi mini autosmećar istih karakteristika, kao i novi kamion kiper sa rotirajućim grajferom, odnosno još jedan manji kamion sa hidrauličnom ditzalicom za sakupljanje primarno selektovanog reciklažnog otpada. Za te svrhe u budžetu grada opredijeljen je iznos od 220 hiljada eura.

Opština je nedavno  Komunalnom preduzeću takođe preko Ben-Kova“, kupila i novo specijalno vozilo-autopodizač za odnošenje kištri kapaciteta 7 kubika, vrijedno skoro 80 hiljada eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.