12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ljiljana Bojanić izabrana za predsjednicu SO Herceg Novi

Sa sjednice – foto Radio HN

Ljiljana Bojanić izabrana je danas za predsjednicu SO Herceg Novi. Za nju je glasalo 18 od 34 odobrnika. Sjednici nije prisustvovalo 13 odbornika DPS ocjenjujući da je sjednica nezakonito sazvana, dva odbornika SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar.

Iz Ministarstva javne uprave ranije su saopštili da sjednica SO Herceg Novi nije sazvana po Zakonu o lokalnoj samoupravi, što znači da je nelegitimna i nelegalna, pa će nelegitimne i nelegalne biti sve odluke koje donese.

Poštujući Zakon o lokalnoj samoupravi, na sjednici 14. marta, kada je donijeta odluka o razrješenju predsjednika Skupštine opštine  Andrije Radmana (DPS)  istovremeno je trebalo donijeti i odluku o imenovanju novog predsjednika SO. U tom slučaju bi se stvorili preduslovi da se novom predsjedniku SO obrate odbornici zahtjevom odnosno inicijativnom za sazivanje skupštine opštine po hitnom postupku.  Ako predsjednik loklanog pasrlamenta ne bi sazvao sjednicu, onda je to mogli da uradi trećina  odbornika, objašnjeno je iz Ministarstva javne uprave.

Predsjednica SO Ljiljana Bojanić dužnost će obavljati volonterski. Njen mandat trajaće do lokalnih izbora zakazanih za 7.maj 2017 godine.

/S.K./

Najčitanije