17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

„Liber De Belila“

Detalj iz Bjelila
Detalj iz Bjelila

Kompanija “Luštica Development” iz Tivta sponzorisaće objavljivanje knjige Zorana Mujbegovića “Liber De Belila”, koja sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa područja Krtola na poluostrvu Luštica.

Izdavač ove veoma interesantne knjige je tivatska podružnica NVO “Matica Boke”, koja je prošle godine objavila trojezičnu monografiju “Tivatski slikari”. Među sponzorima monografije je takođe bila “Luštica Development”.

“Kompanija je vrlo rado prihvatila da podrži objavljivanje “Liber De Belila” jer knjiga doprinosi očuvanju istorije Krtola i stanovnika tog područja. U sklopu društveno odgovornog poslovanja, naša kompanija je posvećena upravo podršci ovakvim inicijativama, zatim aktivnostima obrazovnih, sportskih i kulturnih ustanova i nevladinih organizacija i drugih subjekata.”- saopštila je izvršna marketing menadžerka Slavica Milić.

Autor knjige Zoran Mujbegović je akademski slikar, astrolog i grafički dizajner koji živi i radi u Bjelilima. U romanu je na 500 strana objedinio i od zaborava sačuvao arhivsku građu, priče, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte o Krtolima. Ovo je prvi takav prikaz Krtola.

Detalj iz Bjelila
Detalj iz Bjelila

“Spis ima karakter “enciklopedije o Krtolima” koja na slikovit način sveobuhvatno opisuje  ovo područje. Nismo nimalo iznenađeni što je Luštica Development prihvatila našu inicijativu da učestvuje u ovom projektu budući da je kompanija prepoznata kao investitor koji vodi računa o dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom.”- kazao je juče predsjednik UO “Matice Boke” Željko Komnenović.

Prvo javno predstavljanje knjige biće organizovano tokom ljeta u turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije