15 C
Kotor

Slušaj online radio

Letovi Easy Jet-a doprinijeli ranijem početku turističke sezone u Porto Montenergu

Porto Montenegro
Porto Montenegro

EasyJet, vodeća aviokompanija u Velikoj Britaniji, od ovog ljeta uvela je avio linije Mančester – Tivat i London – Tivat, što predstavlja značajan korak u pozicioniranju Tivta i Boke Kotorske kao atraktivne turističke destinacije kad je britansko tržište u pitanju. Letovi iz Britanije već su značajno uticali na broj i strukturu gostiju koja dolazi u Porto Montenegro tokom aprila, a najave za maj i jun, kada je ova avio-ruta u pitanju, izuzetno su optimistične.

Smatram da su ovakvi strateški potetzi države od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad su periodi van sezone u pitanju. Ovih dana u Porto Montenegru srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom, i predstavljaju odličan „novi talas“ klijentele koja će se rado vraćati u Crnu Goru“, kazao je Oliver Korlet, generalni direktor kompanije Adriatic Marinas.

Oliver KorletOn je dodao da bi ovakvi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje: „Direktni letovi, bez presijedanja i čekanja na aerodromima, praveveliku razliku kada birate mjesto u koje želite da dođete. Za cijelu Crnu Goru bi bilo značajno da ima što više ovakvih letova, iz evropskih metropola, ali i sa Bliskog istoka

Džulija Vard, direktorka hotela Regent Porto Montenegro ističe da hotel tokom 2016. godine bilježi porast gostiju upravo sa tržišta Velike Britanije: Već danas, a tek je sredina aprila, 55 % gostiju koji upravo borave u hotelu je iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim povećanog broja rezervacija za sezonu 2016., naši restorani bilježe veću posjećenost koju smo primjetili od 27. marta kada je prvi let easyJeta iz Mančestera sletio na tivatski aerodrom. EasyJet posmatramo kao način odlične promocije Crne Gore kao nove destinacije na tržištu Velike Britanijei kao odličan ‘vazdušni most’ koji  povezuje ove dvije zemlje.

Prvi put smo u Crnoj Gori i zaista se osjećamo kao kod kuće. Oduševljeni smo što smo ‘otkrili novu destinaciju’ i preporučićemo je svim prijateljima. Ovo je sjajna mogućnost – sjesti u avion i kroz par sati biti na aerodromu koji je svega petnaestak minuta udaljen od Kotor UNESCO grada u koji smo željeli da dođemo jer je svrstan u Lonely Planet listu mjesta koja se moraju obići u 2016. Odsjeli smo u hotelu Regent, koji je, bez sumnje, hotel sa prvoklasnom uslugom. Osim divne prirode, oduševljeni smo ljudima; svi sa kojima smo tokom boravka stupili u kontakt bili su izuzetno ljubazni i predusretljivi. Rado ćemo se vraćati obzirom da smo sada udaljeni svega 3 sata vrlo ugodnog leta.“ izjavili su Cybil i Raymond M. koji su boravili sedam dana u Porto Montenegru.

Zadovoljstvo nam je što dodajemo nove zemlje našoj mreži i time je činimo ekskluzivno dostupnom za putnike koji putuju iz Mančestera i Londona. Tivatski aerodrom je najbliži Kotoru, gradu koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine, imenovan omkao broj jedan za posjetiti u svijetu prema Lonely Planet-u za 2016. Tivat je dom Porto Montenegra, nove, moderne marine za superjahte koji predstavlja živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja,” poručio je Ali Gejvard, komercijalni direktor easyJet-a.

Aviokompanija očekuje se da će samo tokom ovog ljeta iz Mančestera prevesti oko 15.000 putnika do i iz Tivta. Letovi su organizovani dva puta sedmično počevši od 27. marta.

 

 

Najčitanije