„Lentrati moje zbiljnosti“

Izložba fotografija

„Lentrati moje zbiljnosti“ naziv je izložbe fotografija autora Đurice Nikolića, koja je otvorena u subotu u Domu kulture u Gornjoj Lastvi.

„Ovo su fotografije koje su napravljene prije skoro 40 godina. Đurica je želio da ova izložba bude izložba njegovih početka, onoga što je napravio dok je živio u Gornjoj Lastvi.

Đurica je svojevremeno bio treći predsjednik Foto kino kluba, „Mladost“ koji traje i radi već 54 godine. Nadali smo se fotografijama iz Amsterdama gdje živi, ali to je ostalo za sledeći susret“ – kazao je predsjednik Foto kino i video kluba „Mladost“, Anton Gula Marković.

U znak zahvalnosti organizatorima Foto kino klubu „Mladost“ i Kulturno zavičajnom udruženju „Napredak“, autor je poklonio staru fotografiju bokeljskih mornara iz Gornje Lastve.

„Ja sam se danas obukao u bokeljsku nošnju, zato što je tu moja loza, tu mi je i đede Đuro i prađede i svi. Svi su bili oficiri i barjaktari Bokeške mornarice“ – kazao je Đurica Nikolić.

Među gostima, zvanicama i članovima foto kluba bio je i poznati crnogorski režiser dokumentarnih filmova Momir Matović, koji nam je kazao kako je mnogo toga naučio baš kroz saradnju sa članovima Foto kino i video kluba „Mladost”, Anđelkom Stjepćević, Krstom Kikom Tomičić, Antonom Gulom Marković i drugima.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.