17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Lazaret na ljeto prima prve goste

Lazaret
Lazaret

U Meljinama, na mjestu starog Lazareta napreduje gradnja rizorta sa pet zvjezdica, koji će dobiti novi naziv Lazure Marina&Hotel. Investitor je ruska kompanija “Imperio Holding Ltd”, koja je obnovu starog zdanja i gradnju dodatnih sadržaja  koji prate luksuzni turistički kompleks, započela 2014. godine, prenosi Radio Herceg – Novi.

Već 1. februara počeće izgradnja marine, sa 220 vezova, a time počinje druga faza radova u kompleksu u Meljinama. Kompanija „Imperio Holding“ dobila je od resornog ministarstva građevinsku dozvolu za izgradnju marine, a uskoro očekuju i dozvolu za izgradnju apart hotela sa 110 soba i apartmana i spa centrom sa bazenom.

Kompleks Lazaret u Meljinama
Kompleks Lazaret u Meljinama

Prva faza podrazumjevala je rekonstrukciju obale, izgradnju jaht kluba kao irekonstrukciju istorijske zgrade  Lazareta koji je dobio nove podove, plafone i krov, a takođe podzemnu kuhinju. U toku su  instalacioni, elektro i vodovodni radovi, kao i montaža staklenog krova koji će pokriti unutrašnji dio dvorišta Lazareta.

Kompleks Lazaret u Meljinama
Kompleks Lazaret u Meljinama

– Svi građevinski radovi se rade strogo prema usvojenom konzervatorskom projektu odobrenom od strane Ministarstva i uz nadzor konzervatora. Jer riječ je o vrijednom istorijskom lokalitetu, tako da ne možemo praviti velike promjene, ali za time i nema potrebe-saopštili su nedavno iz kompanije „Imperio Holding“.

Planirano je da Lauzure Marina&Hotel bude otvoren do ljeta 2017. godine, a investicija je procijenjena na oko 70 miliona eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije