Lašmanova obećava nove sadnice kad završe hotel

Izvršna direktorica “Mimoze Group” tvrdi da su u parku u centru Tivta obavili “sanitarnu sječu”

Lokacija hotela Mimoza
Lokacija hotela Mimoza – arhivski snimak

Izvršna direktorica kompanije “Mimoza Group” iz Tivta  Anastazija Lašmanova kazala je da su saradnici te kompanije u nedjelju u parku bivšeg hotela “Mimoza” u centru Tivta “posjekli isključivo suva o bolesna stabla”.

Zbog nenajavljene i zvanično neodoborene sječe dijela stabala u parku bivšeg hotela kojeg je nedavno “Mimoza Gropu” kupila i srušila jer želi da na  mjestu stare “Mimoze” podigne novi luksuzni kondo-hotel, sa ogorčenjem su reagovali građani, a Komunalna inspekcija Opštine Tivat zaustavila je sječu i o svemu obavijestila državnu Ekološku inspekciju.

Danas u parku Mimoze
Danas u parku Mimoze

U sječi je stradalo više stabala pitospora, primorksog hrasta, lovora, glicinije i drugog nižeg rastinja, dok je intervencija inspekcije spriječila šege da pređu na jedno ogromno stablo primorskog bora koje su radnici, lako je kazao načelnik Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat Jovica Stojković, takođe imali namjeru da posijeku.

Mimozin park prije sječe
Mimozin park prije sječe

“Naši saradnici posjekli su isključivo suva i bolesna stabla koja su se nalazila u okolini nekadašnjeg hotela “Mimoza”, dok smo se obavezali da ćemo na istoj parceli posaditi više stabala nego što ih je do sad bilo, kada novi  hotel bude završen. Cijelo zelenilo oko hotela hortikulturalno će u potpunosti odgovarati estetici Tivta, kao mediteranskog grada zdravog i zelenog bilja, odnosno zelenila koje u potpunosti odgovara glavnom tivatskom šetalištu, odnosno građanima i gostima našeg grada.”- kazalanam je izvršna direktorica kompanije “Mimoza Group”, Anastasija Lašmanova. Reagujući na tekst “Bez dozvole sjekli stabla u Mimozinom parku u Tivtu”, Lašmanova je istakla da je  “sanitarna sječa obuhvatila uklanjanje devastiranih sadnica stabala.”

hotel Mimoza pogled iz vazduha - arhivska fotografija
Hotel Mimoza pogled iz vazduha – arhivska fotografija

“Naime, zbog dugogodisnje nebrige i neodržavanja ove zelene površine, došlo je do stihijskog prerastanja biljaka u jednu zaraslu i nesređenu zelenu masu. Posječena stabla su imala deformisana, iskrivljena debla koja su se nadvijala iznad pješačke staze i predstavljala opasnost za ljude, posebno u vrijeme loših vremenskih prilika. Kapitalna stabla pinjola, eukaliptusa i primorskog bora su sačuvana i oni predstavljaju repere buduće zelene površine na kojoj će biti zasadjene najreprezentativnije sadnice odraslih mediteranskih stabala i drugog zelenila.”- kazala je Lašmanova dodajući da kompanija čija je ona direktorica, očekuje “podršku lokalne zajednice i građana Tivta u realizaciji ove velike investicije tj. hotela sa pet zvjezdica koja će otvoriti više od 100 novih radnih mjesta.

Danas u parku Mimoze
Danas u parku Mimoze

“Ova investicija će stari hotel od 2 zvjedice, zamijeniti novim, modernijim hotelom rađenim po najvišim arhitektonskim standardima, koji će u potpunosti odgovarati novom imidžu grada Tivta.”- zakjučila je Lašmanova.

 

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.