13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Lady odlazi – Kotor čeka novog predsjednika

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Nakon deset godina predsjednica Kotora Marija Ćatović odlazi sa te funkcije. Na dvadeset prvoj sjednica Skupštine opštine Kotor koja će biti održana u ponedjeljak 17. novembra sa početkom u 10 sati u palati „Bizanti“, Kotor bi trebao dobiti novog predsjednika.

Na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotora od prvobitno predloženih 21. kandidata u najuži izbor za prvog čovijeka grada odabrani su Željko Avramović, dr Aleksandar Stjepčević i Petar Abramović.

Lista je poslata na razmatranje Glavnom odboru DPS-a, u Podgorici od kojeg se očekuje podrška jednom od navdenih kandidata – saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Pojedini mediji bliski vlasti već favorizuju „svoje“ kandidate, što i nije čudo kada se odluke i kadrovska politika kreira u Podgorici.  Kandidati

Konačnu odluku o izboru novog predsjednika za period od dvije godine donijeće odbornici kotorske Skupštine Opštine ali prije tog čina preostaje još i usaglašavanje stavova sa koalicionom partnerima a to su, Socijdemokratska partija, Liberalna partija i Hrvatska građanska inicijativa.

Na dnevnom redu sjednice će biti, Predlog Odluke o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor, Predlog Odluke o prestanku mandata potpredsjednicima Opštine Kotor i Predlog Odluke o izboru predsjednika Opštine Kotor.

Dosadašnja gradonačelnica Kotora, Marija Ćatović birana je dva puta na neposrednim izborima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije