Lady odlazi – Kotor čeka novog predsjednika

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Nakon deset godina predsjednica Kotora Marija Ćatović odlazi sa te funkcije. Na dvadeset prvoj sjednica Skupštine opštine Kotor koja će biti održana u ponedjeljak 17. novembra sa početkom u 10 sati u palati „Bizanti“, Kotor bi trebao dobiti novog predsjednika.

Na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotora od prvobitno predloženih 21. kandidata u najuži izbor za prvog čovijeka grada odabrani su Željko Avramović, dr Aleksandar Stjepčević i Petar Abramović.

Lista je poslata na razmatranje Glavnom odboru DPS-a, u Podgorici od kojeg se očekuje podrška jednom od navdenih kandidata – saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Pojedini mediji bliski vlasti već favorizuju „svoje“ kandidate, što i nije čudo kada se odluke i kadrovska politika kreira u Podgorici.  Kandidati

Konačnu odluku o izboru novog predsjednika za period od dvije godine donijeće odbornici kotorske Skupštine Opštine ali prije tog čina preostaje još i usaglašavanje stavova sa koalicionom partnerima a to su, Socijdemokratska partija, Liberalna partija i Hrvatska građanska inicijativa.

Na dnevnom redu sjednice će biti, Predlog Odluke o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor, Predlog Odluke o prestanku mandata potpredsjednicima Opštine Kotor i Predlog Odluke o izboru predsjednika Opštine Kotor.

Dosadašnja gradonačelnica Kotora, Marija Ćatović birana je dva puta na neposrednim izborima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.