7 C
Kotor

Slušaj online radio

„La roche“ dobija sopstveno kupalište

Dio plaze ispred novog hotela La roche
Dio plaze ispred novog hotela La roche

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) prihvatilo je zahtjev tivatske kompanije „Olive Investments“ koja je investitor novog luksuznog malog kondo-hotela „La roche“ na Šetalištu Iva Vizina na gradskoj plaži u Tivtu, da se dio te javne plaže pretvori u hotelsko kupalište zatvorenog tipa.

Ministarstvo kojim rukovodi Branimir Gvozdenović realizaciju tog nauma, obezbjedilo je usvajajajući izmjene i dopune Plana privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2016-2018 godina.

„U opštini Tivat, lokacija 6C, izvršeno je preimenovanje javnog kupališta u hotelsko kupalište kao i planiranje uslužnog pulta-bara i toaleta sa svlačionicama kako bi se upotpunila ugostiteljska usluga hotela sa 5 zvjezdica u zaleđu.“- stoji u izmjenama Plana privremenih objekata u zoni morskog dobra, a koje su verifikovane na posljednjoj sjednici Vlade.

Shodno tome, sada prilično oronuli i zapušteni dio betonske plaže od granice sa plažom hotela „Plama“ na istoku, u dužini od 50 metara prema zapadu, biće sređen po najvećim standardima za takve vrste objekata. Prema projektu koji je uradio studio „Articons Architects“, cijela površina plaže od ukupno 750 kvadrata, izuzev dvije manje zelene površine koje će biti posebno parterno uređene, biće dekovana, odnosno prekrivena drvenom podlogom nalik na brodsku palubu, a na njoj će biti mjesta za 156 korisnika. Oni će na raspolaganju imati ležaljke, plažni bar površine 15 kvadrata i dva toaleta sa svlačionicamaa, prilikom opremanja svih objekata koristiće se prirodni materijali – drvo i kamen.

Inače, mali butik hotel “La Roche” kategorije 5 zvjezdica ima 9 apartmana, odnosno 12 soba i površinu od preko 1.320 kvadrata, na  četiri nivoa – podrum, prizemlje i dva sprata.       Sama zgrada hotela dizajnirana je u retro-stilu, a fasada je obložena upečatljivim bijelim bračkim kamenom koji cijelom hotelu daje izgled stijene, pa je zbog toga ovaj objekat i dobio svoje ime po francuskoj riječi la roche – stijena.

Najčitanije