16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kusovcu predsjedavanje uprkos nezadovoljstvu lokalnih kadrova

DPS Tivat
DPS Tivat

Diplomirani ekonomista dr Siniša Kusovac (48), dekan Fakulteta za menadžment iz Herceg Novog, novi je predsjednik OO DPS Tivta – većinom glasova odlučili su članovi tog OO na sinoćnoj sjednici. Kusovac je dobio saglasnost Predsjedništva DPS ali je uprkos tome, njegova kandidatura u tivatskom odboru prošla “na mišiće”, uz veliku podršku, čak i vrlo intenzivnu kampanju “ubijeđivanja” Kusovcu nesklonih članova OO, a koju su proteklih dana vodili dosadašnji predsjednik OO DPS Tivta, gradonačelnik Ivan Novosel i bivši gradonačelnik Dragan Kankaraš.

Izboru ovog rođenog Sarajlije za čelnika OO DPS Tivat žestoko se protivila grupa starijih članova partije, ali i dio mladih kadrova DPS-rođenih Tivćana, čiji je favorit bila diplomirana pravnica Ivana Kovačević (33).

Oni su smatrali da je nakon dužeg niza godina tokom kojih su na čelu tivatskog odbora DPS ali i grada uopšte, kadrovi sa strane – iz Nikšića i sa Žabljaka,vrijeme da se na uticajnim pozicijama pojavi neko “domaći”, pa su idealnu kandidatkinju vidjeli u Kovačevićevoj – rođenoj Tivćanki koja je istovremeno i članica IO i GO DPS Crne Gore. Njeni podržavaoci sinoć su na sjednici, indirektno optužili Novoselu lojalnog sekretara OO Dragišu Ćosovića da je svjesno sabotirao izbor Kovačevićeve, ne poslavši njenu kandidaturu Predsjedništvu DPS koje je stoga, pred sobom imalo samo predlog za Kusovca. Prema nezvaničnim informacijama, od 64 prisutna člana OO, za Kusovca je glasalo njih 36, dok su ostali bili protiv ili uzdržani.

Sibiša Kusovac
Siniša Kusovac

Siniša Kusovac važi za disciplinovanog partijskog vojnika, vrlo odanog Novoselu i Kankarašu koji preko njega žele da zadrže uticaj nad OO DPS u susret lokalnim izborima na proljeće 2016. O stepenu njegove lojalnosti, svjedoči i podatak da je Kusovac prije četiri godine, dok je bio direktor Direkcije za investicije i razvoj SO Tivat, imao platu od 786 eura i kredit od 40.000 eura i plus kredit supruge od 20.000 eura, ipak za izbornu kampanju svoje DPS na lokalnim izborima u Andrijevici, “dobrovoljno” uplatio čak 1.900 eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije