9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kupite majicu za pomoć vatrogascima i pošumljavanju izgorele Luštice

Republika di Boka

Nedavno pokrenuti i već u ovdašnjoj javosti izuzetno popularni brend odjevnih predmeta „Republica di Boka Clothing“ iz Herceg Novog, inicirao je zanimljivu humanitarnu akciju „Boka za Lušticu“.

Naime, kupcima su ponuđene specijalno dizajnirane majice da uznakama brenda „R di B“, a koje nose i specifičnu poruku posvećenu ogromnim požarima koji su u  protelih dvadesetak dana, zahvaljujući (ne)sposobnosti Direktorata za vanredne situacije crnogorskog MUP-a, opustošili milione kvedrata šume, maslinjaka i makije na do sada netaknutim zelenim površinama poluostrva Luštica.

Na majicama je uz simbol drveta u vatri i novoposađene biljke, napisano „Zapamti/Remember Luštica 2017“.

„Svjedoci smo da svake godine bukte požari koji pustoše Lušticu odnoseći stare maslinjake, šume i ugrožavajući kuće, a nerjetko i živote ljudi. U borbu se periodično uključe svi oni kojima je Luštica u srcu, a hrabri vatrogasci su cijelo vrijeme prisutni provodeći dane i noći u borbi sa vatrenom stihijom. Svi su primjetili dotrajalu opremu vatrogasaca kao i zgarišta koja su ostala za požarima.  Robna marka “R di B” pokreće humanitarnu akciju prikupljanja novca za obnavljanje opreme dobrovoljnog vatrogasnog društva kao i kupovine sadnica u cilju pošumljavanja poluostrva. Pripremljeno je 100 majica koje će biti prodavane po cijeni od 10 eura uz mogućnost da neko donira i više ukoliko je u mogućnosti.”- objavili su na svojoj FB stranici iz brenda “Republica di Boka Clothing”.

Iz te firme su uzrazili nadu da će njihova simbolična akcija doprinjeti podizanju svjesti o opasnosti koje nose požari kao i posljedicama koje trpe svi turistički radnici koji privređuju u nebezbjednom okruženju.

“Požarima doprinose vrućine, ali i svi mi koji se ponekad neodgovorno odnosimo ka prirodi”- poručili su iz “Republica di Boka”.

Izvor:S.L

Najčitanije