15 C
Kotor

Slušaj online radio

Kumbor – kamen temeljac za prvi “One&Only”

Kumbor kamen temeljac - foto rtcg
Kumbor kamen temeljac – foto rtcg

Predsjednik Vlade Milo Đukanović i predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investmentsa Ahmet Erentok položili su kamen temeljac za izgradnju prvog “One&Only” rizorta u Evropi, koji će biti sastavni dio Portonovi rizorta u Kumboru.

U temelje budućeg rizorta u Kumboru, Đukanović i Erentok simbolično su postavili kapsulu sa porukama. Prvi “One&Only” u Evropi sa svim sadržajima biće izgrađen na površini od preko 3.500 metara kvadratnih.

Vrijednost investicije je 650 miliona eura, dok je u Portonovi do sada uloženo skoro 164 miliona eura.

“Biće to hotel koji će po sadržaju izdvojiti Crnu Goru na turističkoj mapi svijeta”, poručio je Erentok. “Ne znam zašto, ali svaki put kad se sretnem sa premijerom povećava se vrijednost naše investicije i sada je to više za 150 miliona eura. Nadam se da arhitekti neće zakomplikovati stvari do marta ove godine uložili smo 163 miliona eura”, kazao je Erentok.

Predstavnici Azerbejžana saopštili su  i  da je kompleks u Kumboru, najveći investicioni projekat te države, ako se izuzmu ulaganja u energetiku.

. Đukanović je istakao odgovoran odnos investitora, koji su za minule četiti godine ispunili sve obaveze u izgradnji kompleksa Porotonovi.

Kumbor kamen temeljac - foto rtcg
Kumbor kamen temeljac – foto rtcg

„Kroz realizaciju projekta kakav je Portonovi mi u suštini ostvarujemo tri naša cilja. Prvi je da obezbjeđujemo građanima mogućnost zapošljavanja i to na kvalitetnim radnim mjestima. Drugo, kroz realizaciju ovakvih investicija mi dajemo snažan impuls dinamiziranju ekonomskog rasta BDP-a i stvaranju pouzdane osnove za unapređenje kvaliteta života. Kada se ovaj rizort izgradi Crna Gora dobija novi kvalitet turističke ponude, dobija novi unaprijeđeni imdži na međunarodnom tržištu“, poručio je Đukanović.

U prvom “One&only”  kompleksu biće 550 soba, vila i apartmana, prosječne površine 60 metara kvadratnih.

U okviru ovog odmarališta nalaziće se i velnes cenatar, dvije marine za sidrenje jahti, velika pješčana plaža sa 900 ležaljki i kongresni centar koji može da primi 800 posjetilaca.

Gorica Šaković, Radio Crne Gore

Najčitanije