9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kultni “Exodusi”

U bašti restorana Gradske kafane, Herceg – Novi u četvrtak, kultni muzički sastav „Exodusi“ je retrospektivnim filmom i izložbom fotografija od 1966-2015. podsjetio publiku na sve što su radili proteklih skoro pet decenija.

Prelijepo ljetnje veče, ambijent, dosta Novljana na jedno mjesto, generacije koje su odrasle uz muziku Exodusa, uživali su u muzici i šetnjom kroz multimedijalni projekat “Exodus – prvih 48 godina. Promovisan je CD sa 21 kompozicijom, 12 njih je između 1969 i 2010 snimljene u raznim studijima, kao i one snimane u periodu od 1978. do 1991. snimane u baštama hotela Topla i hotela Mimoza u Tivtu.

Prikazan je i DVD sa 115 raznih video materijala. Posebno je interesantna petnaestominutnu emisiju o „Exodusim“ iz 1969. godine, tadašnjeg studija Titograd, koja je emitovana kroz Jugoslovensku radio televiziju. Tu je još jedna emisija iz 1978., kao i emisija RTCG , turistički spot Herceg Novog u kojem je korištena melodija “Koga to volim u Herceg Novom”, kao i pjesme “Zeleničke tihe vale” i “Dimnjačar”.

Govoreći o Exodusima, Ante Krstović je podsjetio da su oni bokeški sastav, budući da su bubnjar i gitarista iz Kotora i Tivta, napominjući da je proteklih skoro 50 godina, kroz ovaj sastav “prošlo” 34 muzičara uglavnom iz Herceg Novog.

Exodusi su najavili da već sljedeće godine, će upriličiti veliki koncert sa najmanje dvadeset bivših članova grupe.

Više na fotografijama i spotovima Milana Dobrilovića.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PAk9zsAtz8g

Najčitanije