17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

KSI Montenegro škola priredila humanitarnu trku

Trka“Tivat Fun Run”

Humanitarna trka pod nazivom “Tivat Fun Run”, od koje će sva prikupljena sredstva biti uložena u Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Tivta, održana je danas. Organizator trke bila  je međunarodna škola “Knightsbridge Schools International Montenegro” (KSI Montenegro), glavni pokrovitelj kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, a njima su se pridružile mnogobrojne firme i pojedinci koji su prepoznali važnost ovog projekta.

Trku su takođe podržali Opština Tivat, MUP CG – Područna jedinica Tivat, Lovćen osiguranje i volonteri Crvenog krsta. U trci je učestvovalo oko 100 pojedinaca, djece i odraslih, u četiri kategorije: djevojčice do 16 godina, dječaci do 16 godina, žene i muškarci.

U kategoriji djevojčice do 16 godina pobjednici su: Mihaela Milić (prvo mjesto), Bjanka Telesmanić (drugo mjesto), Anđela Rajković (treće mjesto). U kategoriji dječaci do 16 godina prvoplasirani je bio Aleksandar Filip, drugo mjesto zauzeo je Milivoj Radulović dok je Ivan Serbus bio treći. Mileva Stojanović bila je najbolja u konkurenciji dama,  Marija Đukić osvojila je drugo mjesto dok je Victoria Dashanova na cilj stugla kao trećeplasirana. U kategoriji muškarci pobjednici su: Dragan Jovanović (prvo mjesto), Vasilije Samardžić (drugo mjesto), Vuk Kaluđerović (treće mjesto).

Učesnici su za nastup plaćali kotizaciju od 7 eura za starije od 16 godina, odnosno 3 eura za djecu uzrasta do 15 godina. Osim onih koji su učestvovali u trci, bilo je pojedinaca koji su doprinijeli učestvovanjem u dobrotvornoj lutriji. Srećnim dobitnicima su uručene brojne nagrade, a svi učesnici u trci su dobili Fun Run majicu.

 “Humanitarna trka “Fun Run” održala se po treći put, s namjerom da postane tradicionalna. Ove godine, u zelji da se humanitarnoj trci/šetnji pridruži što više ljudi, omogućili smo izbor dvije rute: takmičarsku rutu u duzini od  5 km i Fun Run rutu od 2 km za sve one koji su željeli da pomognu u sakupljanju sredstava za ovaj plemenit cilj, a koji su pritom uživali u finom trčanju ili šetnji”- saopšteno je  iz menadžmenta KSI Montenegro škole.

Brojne donacije za organizaciju trke, nagradnu lutriju i podršku dešavanju, pristogle su od pokrovitelja i brojnih sponzora ove zanimljive sportsko.humanitarne manifestacije. Visina ukupno prikupljenih sredstava, biće naknadno objavljena.

Izvor:S. L.

Najčitanije