14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

KSI Montenegro posvećen zdravim stilovima života

knightsbridge-schools

Međunarodna škola Knightsbridge School International Montenegro (KSI) u Tivtu, po prvi put će u petak 29.septembra sa početkom u 12.30 časova, proslaviti Evropski školski dan sporta.

Učenici škole, zajedno sa roditeljima, profesorima i prijateljima, u dvoriptu te obrazovne ustanove promovisaće zdrave stilove života kroz fizičku aktivnost u sklopu panevropskog sportskog događaja kakav je Evropski školski dan sporta.

“Ovaj događaj daje priliku školama da kreiraju zabavno i korisno fizičko iskustvo za sve učesnike, da promovišu svijest o značaju zdravlja i uticaja zdravog načina života na Budućnost  i da osnaže inkluziju i razvijaju društvene vještine među učenicima.Naši učenici pozivaju sve one koji žele pomoći promovisanju zdravih načina života i koji vole spor,  da se priključe aktivnostima koje organizuju sutra u dvorištu naše škole”- kazala je Zorica Đurović iz menadžmenta KSI Montenegro škole.

Evropski školski dan sporta je posvećen promovisanju fizičke aktivnosti, testiranja novih vrsta sporta i jačanje osjećaja “pripadanja školi” u svakom učeniku.KSI Montenegro je član globalne mreže međunarodnih škola Knightsbridge Schools International sa sjediptem u Londonu, dok je u Tivtu osnovana 2010. godine u okviru projekta Porto Montenegro. Škola posjeduje sve potrebne licence Ministarstva prosvjete Crne Gore i International Baccalaureate organizacije po čijem programu radi, a pruža obrazovanje učenicima uzrasta 3 do 18 godina. KSI Montenegro je i jedina škola u Crnoj Gori koja posjeduje internat za učenike.

Najčitanije