Krivokapić: Dosta je bilo pohare Boke i Crne Gore

Predsjednik SDP dao podršku nastojanjima Tivćana da aerodrome ostane u državnim rukama

R. Krivokapić u Tivtu

Predsjednik SDP Crne Gore Ranko Krivokapić posjetio je danas štand na kojoj ta partija na gradskoj rivi Pine u Tivtu, prikuplja potpise podrške građana Tivta svojoj inicijativi da se raspiše lokalni referendum o zadržavanju Aerodroma Tivat u državnom vlasništvu.

Vlada Crne Gore i DPS najavili su da će tivatski aerodrom biti izdat u dugoročnu koncesiju partneru zainteresovanom da finansira oko 50 muiliona eura vrijednu modernizaciju i propirenje kapaciteta te vazdušne luke. Tome se oštro protivi kompletna opozicija, ali i članica vladajuće koalicije SD, čiji kadrovi upravljaju preduzećem “Aerodromi Crne Gore”.

Krivokapić je prilikom obilaska štanda i stranačkih aktivista SDP koji su sakupljali potpise Tivćana, pozvao građane Tivta da zajedno sa ostalima u Crnoj Gori odbrane, kako je rekao “posljednje što je ostalo od resursa koji mogu omogućiti budući razvoj posle završetka pohare u Crnoj Gori”.

“Pohara traje. Tu u komšiluku Bijela je otišla za vrijednost jednog apartmana na Zavali. Brodogradilište koje je stotine ljudi zapošljavalo i donosilo prihod Crnoj Gori, otišlo je za stambenu izgradnju. To smo vidjeli da se desilo i sa drugim lokacijama. Više nemamo industriju, nemamo stabilne zaposlenosti. Izvozimo, kao sirovinska zemlja smo postal zemlja afričkog tipa”- kazao je Krivokapić, audirajući na uništenje Jadranskog brodogradilišta kroz stečaj i skorašnju prodaju njegovog zemljišta sa svom uinfrastrukturom konzorcijumu Porto Montenegro-Damen za samo 2,65 miliona eura.

“Naša ekonomija je strukture Afrike i aerodromi su jedno od mjesta koje može obezbjeđivati dodatni profit, koji ga obezbjeđuje za grad, državu, za naše školstvo, zdravstvo koje ionako nema dovoljno sredstava u budžetu. Aerodromi su profitni centar koji nijedna ozbiljna država tipa Crne Gore, veličine Crne Gore, ne smije da otuđi”- poručio je lider SDP-a ističući da se moramo ugledati na susjede iz Dubrovnika koji je svoj aerodrom zadržali u spostvenim rukama i na njemu grade svoj razvoj i budućnost.

“Boka je veći potencijal od Dubrovnika, ako bi bila u rukama slobodne vlasti, poštene vlasti, vlasti koja brine o budućnosti, a ne kako da budućnost provede kao takozvani crnogorski šeici. I zato je SDP krenuo u tu akciju kao i mnogo puta prije. Mi smo zaštitili da Elektroprivreda ode iz Crne Gore, mi smo zaštitili da Tara ne postane bara koja bi služila opet nekom drugom. Odbranili smo, kao što znate, i druge resurse, one bazične resurse. Ovo je pitanje svih u Crnoj Gori, ne jedne partije. Samo je jedna partija protiv toga. Sve ostale partije su za odbranu elementarnih, osnovnih narodnih dobara koja treba da služe svima. Ovako oni postaju vlasništvo pojedinaca”- istakao je Krivokapić dodajući da su “i kupci i prodavci u Crnoj Gori, na žalost, isti.”

“Veće zloupotrebe ne može biti u načinu vladanja bilo kojom državom”- zaključio je lider SDP.

2 Komentari

  1. E moj “dobri”i pomalo “pošteni” CUCA 18 godina si služio vođi a 13 direktno izvršavao naređenja u parlamentu sprdao se opoziciji a sad došo kraj nema više ljubavi veliki vođa reko nemore više ajde doma. E da si pomogo povraćanju (od riječi povrat ) poljo dobra preko puta vazdušne luke sad bi bio u prednosti nad ostalom opozicijom ali pohlepa i darovi to jest pokloni tebi i tvojijem poslušncima učinješe svoje. NE MOJ PROMIŠLIT DA SU OVO SVE TVOJI GLASOVI mislim na nas koji su potpisali peticiju mnogo manje ćete brojiti ovoga puta vjeruj mi.Da ti rečem pošteno DOSTA JE VAŠIJEH UHLJEBA POLTROSKIH NA AEROPORTU a ne stručnih TO TEBE PEČE MOJ KOKOTE..a to ti misle i mještani a i ovi ozgor došli vjeruj mi..Pozdrav tebi i tvojoj odbjegloj grupi…koja te je smijenila….

  2. Ne znam razlog blokiranja komentara mada mi je jasno. U kratko dobri i pomalo pošteni Cuca služio je glavnog boosa 18 ljeta a kao predsjednik parklamenta 13 godina direktno u parlament sa možda 2 do 3 amadmana na godinu. Da se angažovao kod povraćaja poljo dobra boka sad bi bio u prednosti nad ostalim partijama berem u Tivtu. Znamo da lokalni Predvodnik i veliki Cule kao i centrala partije dobila participaciju za to ne angažovanje i bojkot i to po priličnu vjeruj mi. E sada moj kokote, ne veseli se Cule ovijeh potpisa plebiscita NE KUPIŠ POLITIČKE POENE jer ćete ih mnogo malo izbrojit sledjeći put kao o i ovo vaše krilo sa slovom manje. Ovako ti misle i mještani bez obzira kao i ovi ozgor došli…vjeruj mi…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.