Krivična prijava protiv bivšeg potpredsjednika Opštine Tivat Krsta Boškovića

Kod Boškovića nađene puške, pištolji, municija

Krsto Bošković

Službenici Uprave policije – OB Tivat juče su Osnovno državnom tužiocu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika Opštine Tivat i aktuelnog predsjednika OO SDP, Krsta Boškovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U stanu koji koristi njegov sin Mato, pronađena je veća količina vatrenog oružja i municije različitog kalibra, za koja je Krsto Bošković izjavio da se radi o oružju koje je njegovo vlasništvo.

S obzirom da nije imao dozvole, policija je uz potvrdu oduzela oružje. Bošković je, podsjetimo, bio potpredsjednik tivatske opštine kao predstavnik Socijaldemokratske partije.

“Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 – 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 – 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oružje

Daljim provjerama službenika Uprave policije, a posredstvom MUP-a, tivatske Filijale za upravne unutrašnje poslove – utvrđeno je da Bošković za pronađeno vatreno oružje nema dozvole, odnosno oružne listove, o čemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Kotoru koji je naložio da se protiv Boškovića u redovnom postupku podnese krivična prijava.

“Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa”, navodi se u saopštenju UP.

Policija je stan koji koristi Krstov sin Mato Bošković, pretresla 4. oktobra u okviru akcije „Boka“. Tada su, postupajući po naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom i Kotoru, a shodno aktivnostima koje se preduzimaju u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, policijski službenici pretresli stanove i druge prostorije na 21. lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.