14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreativne dječje radionice u Porto Montenegru

UAE radionice
UAE radionice

Tokom manifestacije „Dani kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata“ koja je od 27. do 31.maja održana Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu, globalno prepoznatljivi umjetnici iz ove zemlje predstavili su tradicionalno slikanje na tekstilu, kaligrafiju i autentično hena iscrtavanje kanom na rukama. Kao dio izložbe, učenici internacionalne škole Kgnightsbridge, talentovani učenici OŠ „Drago Milović“ i Srednje škole „Mladost“, aktivni članovi Dječjeg saveza Tivat i štićenici Centra za djecu sa posebnim potrebama NVO „Evropski dom“, aktivno su pohađali kreativne radionice, pod mentorstvom umjetnice Najat Makki.

Inspirisani slikama na tekstilu autorke Najat Makki i izložbe kaligrafije Fatme Saeed Al Bagali, učenici su na kraju radionica kreirali svoje slikarske umjetnine na platnu, od kolaža tkanina, novina i raznih materijala, inspirisani ovom dalekom zemljom, sa glavnim motivima vode, pijeska i oaza. Kreativne radionice pohađalo je ukupno šezdeset tivatskih učenika, a njihovi radovi biće izloženi u ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirarata u Podgorici.

„Na ovaj način radionice pospješuju kreativnost naših učenika, uče ih novim kulturama i tehnikama u umjetnosti. Uvjek nam je zadovoljstvo sarađivati na ovakvim projektima sa kompanijom „Adriatic Marinas“, koja na svaki način podržava mlade stvaraoce.“- istakla je profesorica likovne umjetnosti u Srednjoj školi „Mladost“, Milica Krivokapić.

UAE radionice
UAE radionice

Posjeta umjetnika iz Dubaija rezultat je inicijative i organizacionih napora Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorkom Hafsom Al Ulamom i sa kompanije „Swiss Art Gate UAE“.

Najčitanije