Kreativne dječje radionice u Porto Montenegru

Druženje tivatske djece sa umjetnicama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

UAE radionice
UAE radionice

Tokom manifestacije „Dani kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata“ koja je od 27. do 31.maja održana Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu, globalno prepoznatljivi umjetnici iz ove zemlje predstavili su tradicionalno slikanje na tekstilu, kaligrafiju i autentično hena iscrtavanje kanom na rukama. Kao dio izložbe, učenici internacionalne škole Kgnightsbridge, talentovani učenici OŠ „Drago Milović“ i Srednje škole „Mladost“, aktivni članovi Dječjeg saveza Tivat i štićenici Centra za djecu sa posebnim potrebama NVO „Evropski dom“, aktivno su pohađali kreativne radionice, pod mentorstvom umjetnice Najat Makki.

Inspirisani slikama na tekstilu autorke Najat Makki i izložbe kaligrafije Fatme Saeed Al Bagali, učenici su na kraju radionica kreirali svoje slikarske umjetnine na platnu, od kolaža tkanina, novina i raznih materijala, inspirisani ovom dalekom zemljom, sa glavnim motivima vode, pijeska i oaza. Kreativne radionice pohađalo je ukupno šezdeset tivatskih učenika, a njihovi radovi biće izloženi u ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirarata u Podgorici.

„Na ovaj način radionice pospješuju kreativnost naših učenika, uče ih novim kulturama i tehnikama u umjetnosti. Uvjek nam je zadovoljstvo sarađivati na ovakvim projektima sa kompanijom „Adriatic Marinas“, koja na svaki način podržava mlade stvaraoce.“- istakla je profesorica likovne umjetnosti u Srednjoj školi „Mladost“, Milica Krivokapić.

UAE radionice
UAE radionice

Posjeta umjetnika iz Dubaija rezultat je inicijative i organizacionih napora Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorkom Hafsom Al Ulamom i sa kompanije „Swiss Art Gate UAE“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.