7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Krcić: LP ide u istoriju ili se utapa u DPS

Mirza Krcić

Visoki funkcioner Liberalne partije i donedavni direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić, ocijeno je da je nakon što je predsjednik LP i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Popović glasao za usvajanje kontroverznog novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, LP na putu da se ugasi.

On je Popovićevo glasanje za zakon nakon što je predsjednik LP prvobitno izrazio svoje protivljenje njegovom usvajanju, ocijenio kao „autogol dat u produžecima“.

„Upravo autogol dat u produžecima, nažalost, otvara dvoje vrata LP. Prva vrata su vrata konačne političke istorije, a druga vrata su su formalan ulazak u DPS, ili promjena imena u Liberalnu partiju socijalista. Hvala Vam, ali ja ne želim i neću tim putem!”- stoji u pismu koje je Krcić uputio Popoviću neposredno prije nego što je ovaj u subotu, podržao usvajanje kontroverznog zakona u Skupštini.

Krcić koji je do sada bio i jedan od Popovićevih savjetnika, u pismu u koje smo” imale uvid, upozoravao je lidera LP na negativne posljednice donošenja tog zakona.

„Ne znam sa kime ste se Vi konsultovali, ali ja sam primjedbe na predloženi Zakon uputio još prije dva mjeseca na temelju konsultacija sa stručnjacima iz oblasti izgradnje i pravnicima. Nisam se konsultovao samo sa njima, konsultovao sam se i sa samim sobom, jer je više nego očigledno da je predloženi Zakon centralizovan i da je nemoguće djelovati na pomenuti tekst kako bi se on popravio. Pored svega toga Zakon je i u koliziji sa Ustavom Crne Gore, programom LP-a, Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i zdravim razumom”- istakao je Krcić u obraćanju Popoviću.

On je istakao da ne razumije zašto Popović ne vjeruje članovima sopstvene partije koji se protive usvajanju takvog zakona, a vjeruje njegovom predlagaču, ministru održivog razvoja i trurizma Pavlu Rduloviću (DPS). Krcić je ocijenio da će Zakon za koji je predsjednik njegove partije glasao „devastirati Crnu Goru sa dalekosežnim posljedicama.”

Izvor:S.L

Najčitanije