18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Krašići: Novi požari, pozlilo jednom od vatrogasaca

Tivatski i vatrogasci iz Krtola cijelo poslijepodne danas su gasili manje požare na području Krašića za koje se sumnja da ih neko namjerno podmeće jer su izbijali čak i između kuća u tom vikendaškom naselju, ili na stotinjak metara međusobne udaljenosti.

Vatra se prvo pojavila iznad kuća u Tivatskoj ulici, pa su vatrogasci odmah intervenisali i spirječili da požar dođe do objekata, u čemu su im pomagali i mještani. Samo što su ugasili ta požar i teren natopili vodom, vatra je ponovno izbila skoro na istom mjestu, a slično se ponovilo i nešto prije 16 časova, ali ovog puta na “starom” dijelu požarišta, zapadno od Krašića prema Petrovićima, gdje je maestral ponovno rasplamsao vatru u makiji koja tinja. Gasioci su odmah intervenisali i sprijelili da se požar proširi istočno prema stambenim objektima.

Jaki maestral oko 16.30 sati ponovno je razbuktao ranije skoro ugašeni požar na Toplišu. Nošena vjetrom, vatra se plamenim frontom dužine oko 100 metara, “spuštala” sa brda prema Tivatskom polju i tamošnjim objektima, ali su vatrogasci iz Tivta i Krtola kojima je pomogla i jedan ekipa Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, uspjeli da obuzdaju požar.

Tokom današnjih intervencija u tom tivatskom naselju, pozlilo je jednom od pripadnika Dobrovoljnog vatrogasbog društva “Krtoli” koj je iscrpljen  već višednevnim boravkom po požarištima, kolabirao i onesvijestio se. Intervenisala je ekipa Hitne medicinske pomoći iz Tivta i ukazala mu ljekarsku pomoć, pa se vatrogasac oporavlja.

Zbog sumnje da je većina od požara koji su se danas javili na području Krašića podmetnuta, vatrogasci apeluju na vlasnike kuća da odmah prijave nepoznata lica koja se sumnjivo ponašaju.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije