15 C
Kotor

Slušaj online radio

Krašići – nakon kiše stabilno…

Krašići put prema Petrovićima – foto čitalac

Stanje na požarištu u Krašičima koje je juče poslijepodne bilo veoma dramatično, jutros je potpuno mirno zahvaljujuči prvenstveno manjoj kiši koja je na tom području pala oko tri sata ujutro.

Na opožarenom dijelu na zapadnom kraju Krašića i iznad Petrovića, jutros nema ni traga dima, ali tivatski i krtoljski vatrogasci iz predostrožnosti nastavljaju dežurstvo na terenu.

Nakon što su juče oko 17 sati u dramatilnoj akciji odbranili od vatre najbliže kuće u Krašićima kojima se plamen promakao na manje od 50 metara, vatrogasci su do kasno uveče natapali teren vodom, a tokom cijele noći ovdje je je dežuralo dvadesetak rpopadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića.

Prema riječima komandira SZS Tivat Zorana Barbića, sinoćnja kiša je nažalost, zaobišla drugio aktivno požarište na Toplišu, pa vatra i dalje tamo tuminja na nepristupačnim djelovima terena.

Krašići

Barbić koji je jutros obišao to područje kaže da su najbliži objektu u Tivatskom polju bezbjedni i da će vatrogasci nastaviti da dežuraju na terenu. Ipak, kako je istakao, nezahvalno je davati bilo kakvo predviđanje daljeg razvoja situacije na Toplišu jer meterirolozi za poslijepodne opet najavljuju pojačan zapadni i sjeverozapadni vjetar koji bi opet mogao raspiriti vatru i napraviti probleme gasiocima.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije