15 C
Kotor

Slušaj online radio

Krašići – automobil sletio u more jedna osoba stradala

Državljanka Srbije Z.C. (62), izgubila je život u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 7.30 sati dogodila na lokalnom putu u Krašićima kod Tivta.

Upravljajući automobilom „yugo florida“ (BG 155 NĆ), Z.C. je iz za sada neutvrđenih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela je sa puta. Automobil je poletio u more, pao na desetak metara udaljenosti od obale i potonuo na dubinu od oko  šest metara. Pretpostavlja se da je stradala Beograđanka koja je imala vikendicu u Krašićima, poginula na licu mjesta, ali će pravi izrok smrti utvrditi obdukcija koju je naložilo Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora.

U akciji vađenja tijela stradale iz potopljenog automobila, učestvovali su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat, Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića i Regionalnog centra za obuku ronilaca iz Bijele, a na licu mjesta bili su i pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Pomorske policije. Havarisani automobil je prvo vitlom sa jednog od vozila tivatskih vatrogasaca privučen obali, a potom i dizalicom izvađen iz mora. Naloženo je i tehničko vještačenje koje će utvrditi ispravnost vozila kojim je upravljala stradala žena.

Vikendica S.C. nalazi se u obližnjoj ulici Lokvice koja se veoma strmo spušta na lokalni put kroz Krašiće, ispod kojeg je more. Pretpostavlja se da je Z.C. izgubila kontrolu nad automobilom kojim se spuštala niz veliku strminu, nakon čega je bukvalno preletjela obalni put sa kojim se ulicaLokvice ukršta pod pravim uglom, udarila u dio stijenja na obali i završila u moru gdje je njen automobil potonuo.

 

Izvor:S. L.

Najčitanije