20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Krašićani blokirali radove ali ne i put

Krašići blokada radova
Krašići blokada radova

Mještani Krašića danas su najavili, a večeras i blokirali izvođenje radova na gradnji kanalizacije prema Krašićima, zbog neuvažavanja njihovih zahtjeva za organizaciju saobraćaj na lokalnom putu za to mjesto.

Mještani Krašića na sastanku sa čelnicima Opštine Tivat i kompanije „Dahlem“ koja vrši nadzor nad izgradjom kanalizacionog sistema u Tivtu, nisu dobili obećanje da će imati nesmetan prolaz  na dijelu puta kod Bjelila.

Krašići blokada radova
Krašići blokada radova

„Obzirom da smo bili odsječeni od civilizacije (zbog zatvaranja puta) kako zvaničnici kažu mjesec ipo dana, a Krašićani znaju iz iskustva da će to trajati dva puta duže, večeras smo odlučili da blokiramo radove“ – kazali su predstavnici MZ „Krašići“ za Boka News.

Kanalizacione i vodovodne cijevi polažu se u trup jedine drumske saobraćajnice prema Krašićima zbog čega se saobraćaj obustavlja počev od petka, svakodnevno u vremenu od 7 do 18 sati. Mještani traže da im se omogući nesmetani prolaz tim jedinim putem tokom dana i predlažu da se trasa puta privremeno proširi kako bi oni mogli prolaziti, a građevinari istovremeno obavljati svoj posao.

Krašići blokada radova
Krašići blokada radova

Projekt menadžer izgradjne kanalizacije Krsto Bošković je kazao da put ne može biti slobodan, ali da je mještanima na sastanku predloženo da se saobraćaj pušta ujutru i popodne, odnosno u terminima kako se dogovore, a da prihvat i prevoz đaka sa strane Krašića, organizuje Opština, ili da se radovi odvijaju tokom noći. Bošković je istakao da ni jedan od tih predloga mještani nisu prihvatili, već su najavili blokadu radova. On je dodao da bi blokadom došlo do novog pomjeranja rokova za završetak izgradnje kanalizacije koji su već u više navrata probijani i kazao da su izvođaći spremi da tokom zaustavljanja saobraćaja, u hitnim slučajevima, prema i iz Krašića prema Tivtu, puštaju vozila hitne pomoći i vatrogasne službe.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije