8 C
Kotor

Slušaj online radio

Krapović: Zatekli smo finasijski i organizacioni haos, uz primjereno, pošteno, domaćinsko poslovanje izaći ćemo na …

Budva press

Ono što smo zatekli kada smo došli na vlast je potpuni finasijski, organizacioni i svaki drugi haos u opštini Budva. Dosta toga se radi i dosta toga je u rađeno, mi imamo odlučnost i riješnost da u jednom poštenom bezkompromisnom pristupu, koji se ogleda u u jednakom pristupanju prema svima, unapredimo život u Budva, kazao je predsjednik Opštine Dragan Krapović, na današnjoj press konferenciji povodom šest mjeseci konstituisanja nove vlasti u tom gradu.

On kazao je da je nova gradska uprava je svojim rezultatima pokazala da može bolje upravljati gradom, nego što je to činila prethodna unazad deceniju.

„Postignuti su pozitivni rezultati, kako u stabilizaciji finansijske situcije, tako i u organizaciji svih opštinskih službi. U Opštini smo formirali izuzetan tim saradnika, sekretara rukovodilaca. Za ovih šest mjeseci oni su svojim radom donijeli mnogo pozitivnih rezultata”, kazao je Krapović.

Upravljanje Budvom za protekli period, kako je ocijenio, bio je u potpunosti krizni…

“Glavni fokus našeg djelovanja je bila finanijska stabilizacija Opštine što je iziskivalo rješavanje ogromnog broja, prije svega eksternih problema, raznih neraščišćenih računa koji imaju građani i preduzeća sa Opštinom. U finalu mogu da kažem da je situcija mnogo bolja nego prije šest mjeseci. U narednom periodu planiram da se posvetim unutrašnjoj organizaciji Opštine, kako bi se stvorila proaktivna, moderna i fleksibilna uprava, koja će biti na usluzi građanima i koja je primjerena onome što Budva jeste i treba da predstavlja”, ocijenio je Krapović.

On je kazao da su sva dugovanja isplaćena, kao i sve plate, da se sve servisira redovno, ali da su iznenađenja moguća.

„Očekujem još toga, potraživanja za koje neznamo, pojedinaca i firmi kao zaostala od stare vlasti, međutim Budva je moćna opština i uz primjereno, pošteno, domaćinsko poslovanje može da izađe na zelenu granu“  – kazao je Krapović.   

“Za prvih gotovo šest mjeseci po izvještaju Sekretarijata za finanijse ostvareni su prihodi od 8,8 miliona eura što je za 14 odsto više nego lani, naplaćeno je 2,2 miliona eura na ime poreza na nepokretnost, ali u istom periodu raznim prinudnim blokadma sa opštinskog računa je naplaćeno 2,6 miliona eura. Opštinska Služba za naplatu komunlija je u ovom periodu zaključila čak 53 ugovora sa graditeljima, čija je ukupna vrijednost 3,4 miliona eura, što je za 37 odsto više nego lani. Kada je riječ o naplati komunalija ona je za gotovo 76 odsto veća nego u istom periodu prošle godine”, istakao je Krapović.

Budva press

Od danas nova odluka o totalnoj zabrani gradnje u zoni DUP-a Petrovac

Planom privremenih objekata, nije ucrtana ni jedna nova lokalcija, već da su urađene redukcije, a posebno se ove godine očekuje od Komunaline polciije i inspekcije, koja, kako je naveo, već svojim novim fer pristupom, bez selekcije postigla velike rezultate na terenu. Do sada su inspektori izrekli 849 prekršajnih naloga, 200 više negoi lani, čija je ukupna suma 55.000 eura. Zaustavljena je i gradnja tokom sezone, a kako je kazao, zbog nepoštovanja pravila pečatirana su četiri gradilišta .

On je kazao da je na zahtjev mjesne zajednice Petrovac donijeta nova odluka o zabrani gradnje za prostor DUP Petrovac, koja pored već donijete, ubraja i zabranu gradnje za hotele, a sve u svjetlu urbanističkog haosa koji je u tom primorskom mjestu.

On je kazao da građani petrovca će u prostorijama MZ Petrovac biti otvoren Građanski biro i da neće više morati ići u Budvu da predaju razne zatjeve, papire.

Budva ima 28.000 kategorizovanih ležajeva

Gradonačelnik Budve je rekao i da je broj izvoda licenci za taksi vozila, za 50 manji nego prošle godine, odnosno da ih je izdato 344, da je intezivirana aktivnost na legalizaciji privatnog smještaja a to kako je kazao, svjedoči i podatak da je obuhvaćeno novih 800 ležaja u odnosu na prošlu godinu, čime će biti veći priliv od boravišne takse.

Krapović je rekao da će uskoro biti i zaključen aneks ugovora sa organizatorima festivala Sea dance na Jazu, kao i da će finansijsko učešće opštine u organizaciji tog događaja biti znatno manje nego do sada, ne precizirajuć o kojoj se sumi radi, koja će biti poznata prilikom potpisivanja aneksa ugovora.

Budva press

Za šest mjeseci potrošio samo 600 eura za reprezentaciju

Krapović je kazao da je za šest mjheseci od kada je na fukciji, njegov kabinet na reprezentaciju potrošio svega 636 eura.

“Za reprezentaciju je trošeno stotinu eura mjesečeno, složićemo se da je to zaista zanemarljivo.Za službena putovanja u ovom periodu potrošeno je deset hiljada eura, četiri hiljade eura manje nego u odnosu na prošlu godinu, kada je vldala možda i najskromnija DPS garnitura. Taklođe je smanjena za 30 odsto potrošnja za gorovo službenih automobila, a za četvrtinu su smanjeni troškovi mobilnih računa“, istakao je Krapović.

Prekinuta je i praksa registrovanja privatnih automobila preko Opštine, koja su vjerovatno korištena u službene svrhe, čulo se na današnjoj pressici.

Nema nesporazuma ne relaciji SNP-Demokrate

Potpredsjednik Opštine i lider budvanskog SNP Veselin Marković kazao je da nije bilo nesporazuma na relaciji SNP i Demokrate, te da to nije razlog što je sjednica loklanog parlamenta prekinuta.

“Funkcionišemo u organima lokalne uprave kao jedan tim i taj će se trend nastaviti ubuduće. Sve političke partije unutar naše koalcije, a ima ih devet imaju svoje posebne stavove i interese, koje naravno moraju uklapati u ono što je zajednički trend i pravac rada. Nekada je te kompromise lakše postignuti, nekad malo teže, ali u suštini postižemo ih i to sasvim solidno. Ne u granici što su naše želje, ali sigurno u granici naših mogućnosti”, kazao je Marković.

Kako je zkazao Krapović svi ugovori se mogu naći na sajtu Opštine Budva, što dovoljno govori o transparentnosti rada ove vlasti. Tokom ove ljetnje sezone Komunalna policija će intezivnije raditi na riješavanju svih problema a posebno na smanjenju buke, zašto smo kupili dva nova uređaja za mjerenje decibela zaključio je Krapović.

Najčitanije