Kovačević: Krivičnu prijavu Kankarašu zbog komunalija

Tivatska opozicija i NVO sektor jedinstveni u ocjeni da je grad pretrpio milionsku štetu u aferi “Komunalije”

Sa tribine
Sa tribine

Najodgovorniji za protivzakonit obračun komunalija za gradnju butik-hotela „Regent“ u Porto Montenegru prilikom čega je Opština Tivat zakinuta za namjanje milion eura je bivši gradonačelnik Dragan Kankaraš (DPS) i NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“ će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu. Čulo se to večeras na tribini koju je tivatska opozicija (SNP, NOVA, LIGA, DSS, SSR, PzP i nezavisni odbornik Miomir Abović), priredila u Tivtu. Veoma dobro posjećenom skup, u publici su prisustvovali i čelnici OO HGI Tivta Ilija Janović i OO PCG Ljiljana Mitrović.

„Neupitno je i van je svake sumnje da je najodgovorniji za protivzakonitu rabotu u obračunu i naplati komunalija za „Regent“ Kankaraš, kao i da ovo krivično djelo nije plod neodgovornosti i nebrige, već promišljene manipulacije propisima i dezinformacijama. Aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Novoselom (DPS) čini sve da aferu minimizira što je moguće više i da zaštiti svog dojučerašnjeg glavnog funkcionera.“- kazao je Mirko Kovačević iz TAA dodajući da je Kankaraševa administracija, protivno jedinom relevantnom propisu – opštinskoj Odluci i naknadi za uređenje građevinskog zemljišta, Porto Montenegro oslobodila čak 80 odsto iznosa komunalija za butik-hotel „Regent“, iako je to mogla učiniti samo za klasični hotel ranga 4 i više zvjezdica.

„Porto Montenegro je zvanično dobio dozvolu za gradnju „objekta sa hotelskim i apartmanskim sadržajem“ a ne hotela sa 5 zvjezdica. Kankaraševa administracija, obračunavajući komunalije, „Regent“ definiše kao „objekat turističkog stanovanja sa djelatnostima“ i investiora protivno važećim propisima, časti sa milionskim iznosom oproštenih komunalija. Kad smo ovo otkrili, Kankaraš se dodatno inkiriminisao u medijskim nastupima, „vadeći“ se na razne zakone koji sa ovim nemaju nikakve veze. Stoga ćemo zbog ovog nevjerovatnog nezakonitog postupanja sa velikim štetnim posljedicama za grad, protiv njega podnijeti krivilnu prijavu, iako ja lično ne očekujem da će to rezultirati i pokretanjem procesa protiv njega jer je ovo država u kome se institut vladavine prava prosto raspada.“ – kazao je Kovačević.

Sa tribine
Sa tribine

Opozicionari su žestoko kritikovali tivatsku DPS-SDP vlast za aferu „Komunalije“, kontroverzni zajednički posao sa podgoričkim „Građevinarom“ na Trgu magnolija i „podanički odnos“ prema Vladi. Zbog odbijanja vlasti da o aferi „Komunalije“ zakaže dva puta traženu sjednicu SO, najavli su da će opozicija „zahladniti“ svoj odnos prema radu lokalnog parlamenta kome je upavo prisustvo opozicionih odbornika u sali, često omogućavalo kvorum.

Sa tribine
Sa tribine

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.