10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru boravi 8,3 hiljade turista

Kotor noću
Kotor noću

U Kotoru boravi 8,3 hiljade turista, što je šest odsto više u odnosu na isti period pošle godine, saopšteno je iz kotorske turističke organizacije (TO).

Direktor TO Kotor, Mirza Krcić kazao je za Radio Kotor da je prvih 20 dana jula zabilježen pad broja turista od šest do 12 odsto, dok je posljednjih dana tog mjeseca evidentiran rast od šest odsto.

“Vjerovatno je na pad broja dolazaka u Kotor uticala problematična bezbjednosna situacija koju smo imali u prethodna dva mjeseca”, rekao je Krcić. prenosi MINA-business.

On je naveo da u TO očekuju dobru izletničku sezonu.

“U septembru očekujemo najveći broj dolazaka, odnosno oko 70 hiljada izletnika. Najbrojni dolasci su u tom mjesecu, a izletnička sezona traje do početka decembra, kada se završava i kruzing sezona u Kotoru”, naveo je Krcić.

Prema njegovim riječima, bedeme je do sada posjetilo 61 hiljada izletnika, a Rimske mozaike 21,1 hiljada.

“Kada su u pitanju izletnici koji su posjetili Stari grad, njih je 17 odsto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno 207,3 hiljade izletnika do sada”, precizirao je Krcić.

Ove godine će, kako je dodao, u kotorsku luku uploviti oko 500 brodova zahvaljujući preusmjeravanju brodova koji su bili određeni da plove za Tursku.

“To znači da će oko pola miliona putnika i 200 hiljada članova posade doći u kotorsku luku”, saopštio je Krcić.

Na punktovima TO prijavljeno je 35,7 hiljada gostiju i naplaćena je boravišna taksa u iznosu od 192,1 hiljadu EUR, 16 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Najčitanije