Kotorsko tužilaštvo o snimanju: Nismo krivi za nove kamere

Kotor - kamere
Kotor – kamere

Iz kotorskog tužilaštva saopštili su juče da su formirali predmet o novom, nezakonitom snimanju Kotora, ali da još nijesu pokrenuli istragu protiv neke osobe.

“Istraga se pred državnim tužilaštvom pokreće protiv konkretno određenog lica za konkretno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopštila je Televiziji Vijesti tužiteljka Tanja Čolan Deretić.

U odgovorima je napisala da tim povodom još niko nije saslušan  pred Osnovnim državnim tužilaštvom  Kotor.

“Do sada je utvrđeno kome pripada 36 kamera postavljenih u Kotoru, dok ovo tužilaštvo nije obaviješteno od strane Uprave policije u čijem vlasništvu su tri kamere. O kojim kamerama se radi u ovoj fazi postupka, zbog interesa istog, ne možemo dati podatak. Uprava policije je  zatražila od Agencije za zaštitu ličnih podataka informacije da li za postavljanje predmetnih kamera postoji saglasnost te Agencije i do danas nije dobila odgovor”.

Tužiteljka je odgovorila i da kotorsko tužilaštvo ne može biti krivac zbog ponovnog postavljanja kamera.

“Osnovno pravo i dužnost državnog tužioca  je gonjenje učinilaca krivičnih djela za krivčina djela koja se gone po službenoj dužnosti. Tužilac postupa kad je krivično djelo učinjeno i kad do njega dođe informacija o tome, tako da ponovno postavljanje kamera Tužilaštvo ne vidi kao sopstveni propust, niti to može biti propust Tužilaštva”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.