7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski SNP oko formiranja vlasti : Funkcioneri SDP-a prvo da podnesu ostavke

SNP Kotor
SNP Kotor

SNP Kotor danas je uputio poziv na sastanak opozicionih političkih subjekata u Kotoru na pregovore o formiranju nove lokalne vlasti.

Imajući u vidu činjenicu da je Kotor u poslednjih 12 godina doživio svoje ekonomsko, privredno i kulturno posrnuće, a polazeći od rezultata lokalnih izbora održanih 16.oktobra 2016.godine na kojima su građani Kotora nesumnjivo pokazali da žele NOVU VLAST pozivamo Vas na sastanak koji će se održati u petak, 4.novembra 2016.godine sa početkom u 18 sati, u prostorijama OO SNP Kotor, sa ciljem da, konačno, napravimo ozbiljne korake u ostvarivanju postizbornog koalicionog dogovora o vršenju vlasti u Kotoru.

SNP Kotor na ovaj sastanak poziva predstavnike (po 2 predstavnika) opozicionih izbornih lista u Kotoru koji su na ovim izborima ostvarili parlamentarni status i to:
Demokrate Crne Gore, Demokratski front i GP URA.

Naš poziv se odnosi i na SDP pod uslovom da, do dana održavanja sastanka, preduzmu i konkretne korake kojima će prekinuti koalicionu saradnju i vršenje vlasti u Kotoru sa DPS-om, i to podnošenjem ostavki na sledeće funkcije

  • Nikola Bukilica, na funkciju predsjednika Skupštine opštine Kotor,
  • Branko Nedović, na funkciju potpredsjednika Opštine Kotor
  • Vasilije Kusovac, na funkciju Izvršnog direktora Luke Kotor i
  • Zoran Stanković, na funkciju sekretara Sekretarijata za preduzetništvo i saobraćaj.

Ukoliko navedene ostavke budu podnijete do dana održavanja sastanka ovim putem pozivamo da sastanku prisustvuju i dva predstavnika SDP.

SNP Kotor
SNP Kotor

Ukoliko do dana održavanja sastanka ne budu podnijete navedene ostavke i time konačno prekinuta koaliciona saradnja i vršenje vlasti u Kotoru SDP-a sa DPS-om smatramo da u tom slučaju sastanak mora da zadrži svoj osnovni smisao – dogovor opozicionih izbornih lista.
Naglašavamo da je to bila i naša ključna zamjerka vezano za sazivanje i održavanje prethodnih sastanaka jer su to u formalnom smislu zbog prisustva SDP-a bili sastanci vlasti i opozicije.

Pozivamo vas, takođe, da do sastanka pripremite konkretan predlog aktivnosti nove vlasti od dana konstituisanja Skupštine u dvije forme:

  1. Aktivnosti u prvih 100 dana

2. Aktivnosti u prvih godinu dana

SNP Kotor smatra da je građanima Kotora najvažnije šta ćemo konkretno i na koji način uraditi čim preuzmemo vlast kako bi obezbjedili diskontinuitet ovakvog načina vladanja i riješili goruće probleme.

Molimo Vas da u Vašim predlozima definišete, taksativno, prioritete NOVE VLASTI, konkretne odluke i akte koje bi trebalo donijeti u navedenim periodima, aktivnosti koje bi trebalo preduzeti na realizaciji prioriteta i jasnu dinamiku ostvarenja zacrtanih ciljeva kao i obaveznost poštovanja principa odgovornosti svakog konstituenta NOVE VLASTI.
Smatramo da ovaj sastanak može obezbjediti preduslove za brzo konstituisanje vlasti, ali i obezbjediti da ona odmah po konstitusanju počne efikasno da radi u interesu građana Kotora koji su takva očekivanja iskazali svojim glasanjem 16.oktobra 2016.godine.

OPŠTINSKI ODBOR SNP KOTOR,
PREDSJEDNIK,
dr Branko Baćo Ivanović

Najčitanije