15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Kotorski pjat od blitve”

Gastro manifestacija pod nazivom „Kotorski pjat od blitve”, po drugi put održana je u nedjelju ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru. Feštu su organizovale NVO „Šjore od mota“ i „Karampana“, uz podršku kompanije „Cogimar”.

Na petnaest štandova vrijedne kotorske domaćice predstavile su brojne specijalitete od blitve i drugih gastro delicija koje se služe uz blitvu. A bilo je svega, blitve sa njokama, blitva sa bobom i kobasicama, blitva sa punjenim lignjama, raznih pita sa blitvom, crnog rižota, škampa sa blitvom, lazanje, špagete, paelja…

„Naše vrijedne članice pripremile su oko pedest vrsta hrane, uglavnom od blitve, kao i ona jela koja se služe uz blitvu. Dio specijaliteta je spremljen po starinskim receptima koji na sreću još nisu zaboravljeni.

Ovom prilikom želim da se zahvalim sponzorima manifestacije d.o.o „Piper“ koji je obezbjedio blitvu,  restoranu „Sapori“, Zajednica Italijana Crne Gore, Aspida, Shopping centar „Kamelija“, konoba „Bokeški gušti“ NVO „Karampana“ – kazala je za Boka News jedna od organizatorica fešte Danica Ivović iz NVO „Šjora od mota“.

Za dobro raspoloženje pobrinuli su se voklana solistkinja Jelena Kažanegra i bend „Škuribanda”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije