12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Za dešpet” na najvećem evropskom karnevalu u Nici

Kotorski karneval 500 godina

Feština karnevalska grupa “Za dešpet” predstavljaće Kotor i Kotorski karneval na najvećem evropskom karnevalu u Nici od 22. februara do 1. marta.

„Čedrdeset članova iz naše karnevalske grupe sa pobjedničkom maskom sa tradicionalnog kotorskog karnevala i maskenbala, maskom “Always and forever ” – 500 years Kotor carnival i maskom “Stare ure” biće jedni od rijetkih predstavnike iz Evrope na ovom prestižnom karnevalskom događaju“ –  kazala nam je Mirjana Miljanović vođa karnevalske grupe “Za dešpet”.

NVO “Fešta” iz Kotora imala je čast da prije dvije godine sa svojim mažoretkama i gradskom muzikom predvodi karnevalski spektakl u Nici, zato i ne čudi poziv da ove godine ponovo budemo njihovi gosti sa karnevalskom grupom, kaže se u saopštenju NVO „Fešta“.

Kotorski karneval 500 godina – Stare ure

– Zaista je čast i privilegija biti po drugi put dio ovog spektakla i s druge strane velika obaveza da svojim kostimima i nastupima na karnevalima cvijeća i svjetlosti, na dostojan način predstavimo Kotorski karneval i tradiciju koju s ponosom nosi – 500 godina.

Ovim gostovanjem zvanično počinju i pripreme za Internacionalni ljetnji Kotorski karneval koji ce se održati od 1 do 4. avgusta 2018. poručio je Vasilije Bajrović predsjednik udruženja Fešta.

Karneval u Nici

Odlazak karnevalista iz Kotora pomogli su Turistička organizacija Kotor i Opština Kotor koji su ujedno i pokrovitelji Internacionalnog ljetnjeg Kotorskog karnevala!

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije