16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorske zimske karnevalske fešte – Gost Rozga

Kotorski karneval
Kotorski karneval

Kotorske zimske karnevalske fešte, počeće u subotu 14. februara 2015.g i trajaće do nedelje – 22. februara kada će se održati tradicionalni kotorski karneval, sa početkom u 14 sati.

Nakon suđenja karnevalu, na Trgu od Oružja održaće koncert popularna hrvatska pjevačica Jelena Rozga.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Ova viševjekovna manifestacija ima za cilj povezivanje kulturne baštine i turističke ponude, ukazivanje na bogato kulturno naslijeđe i kulturne manifestacije na području Boke, promociju Kotora i Crne Gore. Tradicionalni zimski karneval je jedinstvena animaciona manifestacija koja se tradicionalno održava na području kotorske opštine u februaru mjesecu, a datira od kraja XIX vijeka.

Manifestacija predstavlja bogatstvo duha i umijeća kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz zemlje i inostranstva. U njoj učestvuju sve starosne i socioprofesionalne kategorije stanovništva, grupisane prema svojim interesovanjima, kulturnim i stvaralačkim potrebama i mogućnostima.U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu vidjeti i uživati u koloritu originalnih kostima, ritma i mediteranskog duha domicilnog stanovništva.

 

 

Najčitanije